У Кропивницькому на випадок аварійного відключення водопостачання буде розроблений протокол дій в надзвичайній ситуації

Понеділок, 3 липня 2017 13:51

На випадок  аварійного відключення води у Кропивницькому має бути розроблений чіткий протокол дій з водозабезпечення мікрорайонів обласного центру. Таке завдання поставив міський голова перед управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення під час апаратної наради сьогодні, 3 липня.

Очільник міста відзначив, що система оповіщення спрацювала достатньо оперативно і подякував журналістам за підтримку та регулярну інформацію для мешканців міста.

- Водоканал, комунальні служби, комісія з надзвичайних ситуацій відпрацювали всі необхідні заходи, щоб забезпечити медичні заклади, дитсадки, підприємства необхідною кількістю води, - відзначив Андрій Райкович. - А от максимально ефективно підвозити воду людям за місцем проживання, ми ще не можемо. Цей випадок — зайвий сигнал, що у нас мають бути прописані і узгоджені всі необхідні кроки, ресурси на будь-який випадок незвичайного характеру. І протокол дій має бути підкріплений достатньою кількістю людей, техніки і ресурсів. Тим більше — відсутність води в таку спеку. Люди повинні знати завжди постійне місце, куди на їхній вулиці приїде машина, ці точки треба визначити.

Тому першочерговим завданням на сьогодні залишається доставка води в спальні мікрорайони  і у приватний сектор. Вода має підвозитися до 24.00, доручив комунальникам очільник міста. Оголошення про графік підвезення води будуть оприлюднені у засобах масової інформації.

Міський голова також звернув увагу правоохоронців міста на небезпечну тенденцію зростання кількості крадіжок комунального майна. Адже саме ця причина стала передумовою аварійної ситуації з ЛЕП і припиненням водопостачання на чотири найбільших міста області.

- Сьогодні поліцейські мають посилити патрулювання території міста. – наголосив Андрій Райкович. - Це теж не дрібниці: квіткові вазони, огорожа Набережної, комп’ютерна техніка в школах, в дитсадках! А тепер зафіксовані випадки крадіжок ліфтового господарства, підпалу ліфтових кабін  в житлових будинках!

 

Усі новини