У Кропивницькому на виборах Президента України 111 дільниць для голосування будуть готові прийняти виборців

Понеділок, 11 лютого 2019 16:06

У Кропивницькому триває активна  робота з підготовки виборчих дільниць до чергових виборів Президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року. Про це повідомив секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 11 лютого.

Голови районних у місті Подільської і Фортечної рад вже отримали доручення  щодо розміщення виборчих дільниць на території обласного центру.

Низка адрес, де розміщувалися дільниці на попередніх виборах, цьогоріч виявилися проблемними з різних причин. Тож спеціальна комісія під орудою Андрія Табалова ретельно проаналізувала можливість організації виборчого процесу на всіх 111 виборчих дільницях у Кропивницькому.

Зокрема, вдалося врегулювати питання організації виборчих дільниць по вулиці Беляєва, 72, у приміщення НВО «Мрія», та по вулиці Кропивницького, 106, де розташований Територіальний центр соціального обслуговування Подільського району міста Кропивницького.

- Нам вдалося також успішно перенести виборчу дільницю з вулиці Руслана Слободянюка 207, де знаходилося підприємство, яке не дбало належним чином про приміщення. Будівля наразі має незадовільний стан. Але у нас є домовленість про організацію роботи цієї дільниці у Центральній районній лікарні, - відзначив Андрій Табалов. - Також у нас виникла проблема із перенесенням дільниці у приміщенні торгово-промислової палати до дитячої обласної лікарні.

Секретар міської ради доручив голові Подільської районної ради Руслану Фросіняку узгодити це питання з головним лікарем закладу охорони здоров’я.

Андрій Табалов надав доручення керівникам виконавчих органів  перевірити стан дільниць, облаштованих на базі комунальних об’єктів, та навести лад у всіх приміщеннях і на прилеглих територіях, де працюватимуть виборчі комісії. У той же час, підготовка до проведення виборів не повинна заважати навчальному процесу, наголосив Андрій Табалов.

- На сьогодні немає важливішого питання за підготовку до проведення виборів Президента України, - підкреслив міський голова Кропивницького Андрій Райкович. - Ми повинні чітко і принципово, в межах наших повноважень, вирішити питання готовності кожної дільниці. Всі вони мають бути забезпечені стаціонарним телефоном, обладнані належним освітленням, опаленням, обов’язковою є наявність сейфу. Відповідний благоустрій має бути наведений і на прилеглій території до виборчих дільниць.

Крім того, Андрій Райкович доручив усім керівникам, що відповідають за процес технічної підготовки дільниць до виборів, раз на тиждень проводити робочі наради із  вирішення усіх проблемних питань.

Усі новини