У Кропивницькому на території колишнього сокоекстрактного заводу невідомі викинули велику кількість використаних шприців

Середа, 14 червня 2017 08:42

У Кропивницькому на території колишнього сокоекстрактного заводу силами спецінспекції міста виявлене незаконне сміттєзвалище, на яке невідомі викинули величезну кількість використаних шприців, крапельниць та іншого медичного інвентарю.

Зважаючи на високу потенційну небезпеку від таких предметів для здоров’я та життя мешканців міста, особливо дітей, які проживають у мікрорайоні, начальник спецінспекції міськради Кропивницького Андрій Максюта особисто прибув на вулицю Енергетиків, де було виявлене сміттєзвалище.

Андрій Максюта доповів про ситуацію міському голові та оперативно викликав на місце поліцію та екологічну інспекцію.

За інформацією начальника спецінспекції, на виклик відреагували лише екологи, а поліція, яку викликали по 102, на місце події не приїхала. Андрій Максюта також висловив припущення, що використаний медичний інструментарій міг бути завезений з одного із закладів охорони здоров’я Кропивницького.

У свою чергу, начальник управління здоров’я міської ради Оксана Макарук переконана, що працівники комунальних закладів Кропивницького не могли вчинити подібні дії.

- Жоден лікар не дозволив би вивезти шприци просто на вулицю, адже знає про шкоду, що можуть нанести використані такі відходи людям та навколишньому середовищу, - відзначила на офіційному сайті управління Оксана Макарук. - У закладах шприци проходять усі етапи знезараження відповідно до санітарно-епідемічних вимог. Кожен медичний заклад підписує договір із підприємством, що утилізує такі відходи. Для прикладу, міський пологовий будинок працює із приватною фірмою “Селена” із м. Сміла Черкаської області й отримує кошти за кожен кілограм зданих відходів на утилізацію. Усі заклади отримують дохід від утилізації шприців, а сам матеріал фірма забирає безпосередньо із закладу. Впевнена, за такою схемою працюють усі медичні заклади.

За інформацією прес-служби ГУ НП У Кіровоградській області, на місці знахідки відпрацювала слідчо-оперативна група. Після отримання висновків екологів, подія отримає правову кваліфікацію

Усі новини