У Кропивницькому музей Осмьоркіна в День Прапора України організував флешмоб

Вівторок, 27 серпня 2019 19:48

У Кропивницькому, в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна в День Державного Прапора України на вулиці біля будівлі музею відбулися патріотична мистецька акція – експонування пересувної тематичної фотовиставки «Символ Гідності та Свободи» і фотографування з синьо-жовтим стягом колективу і відвідувачів музею, перехожих, які, крокуючи тротуаром, зупинялися і не лише зацікавлено оглядали представлені світлини, а й охоче робили свої світлини.

Двадцять кольорових фото з зображенням Українського Прапора з музейного зібрання яскраво відтворюють як переломні історичні події під час Революції Гідності в столиці та нашому місті, так і святкові заходи. Авторами цих фотолітописів є відомі кропивницькі фоторепортери – заслужений журналіст України Ігор Демчук, члени Національної Спілки журналістів України Олександр Шулешко та Олександр Коломінов, а також член Національної Спілки фотохудожників України Юрій Лебедєв. Представлені фотокартки в свій час експонувалися в музеї на різноманітних тематичних та персональних фотовиставках, найбільш резонансною з яких була «Революція Гідності. Хроніка подій», присвячена річниці трагічних подій на Майдані в лютому 2014 року.

Своєрідний музейний флешмоб викликав різні емоції у містян – від здивування до щирого захоплення дійством і таких було, звичайно, більше. А Олег Купряшкін, син співробітниці музею, дізнавшись про захід, одягнув військову форму з бойовими нагородами та приніс прапор з підписами своїх побратимів, які майже всі полягли під Волновахою. Тримаючи в руках цей прапор, він фотографувався з мамою, яка дочекалася його, а в очах їх стояли сльози, бо іншим матерям не так пощастило.

Тож, хай для всіх українців Державний прапор буде справжнім символом гідності та свободи не лише в свята, а й в будні. І попри всі перешкоди ми повинні шанувати його з вірою, надією та впевненістю в майбутнє України, в якій щасливо житиме і маленький кропивничанин Олексійко, який радісно усміхаючись, здіймає прапорець до сонця.

 

Чернова Віта, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини