У Кропивницькому літмузеї І.К. Карпенка-Карого рік почали з молодим натхненням

Середа, 19 січня 2022 11:43

«В літмузеї в святки тісно: в гостях вірш, колядка й пісня» − під такою назвою 18 січня  в міському літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбулася перша у новому році зустріч з молодими талановитими авторами: Лізою Єрещенко, Максимом Бричкою і бардом Денисом Бірзулом.

Гості – студенти філологічного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, майбутні педагоги та журналісти. А ще займаються творчістю: пишуть поезії, прозу, гумор, студентський фольклор, співають під гітару, друкуються в ЗМІ.

Денис Бірзул, кропивничанин, є автором двох книг: «Якби в мене були крила…» та «А війну розітру в долонці». Навчався на відділенні «Літературна творчість» у МАН України (педагог Надія Гармазій-Частакова). Любов до поезії поєдналася з любов’ю  до музики – почав писати і виконувати під гітару пісні на власні та чужі вірші. Не раз ставав дипломантом та лауреатом різних  конкурсів і фестивалів. Брав участь у Першому міському конкурсі молодих поетів, який проходив у літмузеї в 2019 році. Виступав на  багатьох бібліотечних та музейних заходах, пробував себе в журналістиці.

Ліза Єрещенко, родом із села Аджамка Кропивницького району, поки що не має власних книг, але пише поезію, прозу, співає та грає на фортепіано. Минулої осені читала свої вірші на поетичному майданчику «Відкритий мікрофон» під час свята «Вересневі самоцвіти» на Хуторі Надія.

У Компаніївці, славній літературними традиціями, народився Максим Бричка, поезії якого не раз друкувалися на сторінках місцевої преси. Його вірші звучали під час «літературних десантів» по області та в селі Нечаївка на святі відзначення лауреатів премії імені Ю. Яновського. Серед лауреатів був і  сам Максим.

Твори усіх трьох молодих авторів сподобались присутнім у всіх жанрах, які вони представили. Директорка закладу Лариса Хосяінова вручила їм сувеніри та запросила до співпраці. Своїми оцінками, порадами та власними творами поділились Анатолій Каретний, Олена Надутенко, Віктор Лисенко, Сергій Осадчий, Елеонора Бєльська, Микола Барабуля.

Модератор заходу Антоніна Корінь і сімейний дует «Лебедина вірність» Бориса та Валентини Притул привітали усіх присутніх з новорічно-різдвяними святами старовинними і сучасними колядками та щедрівками.

Усі новини