У Кропивницькій міській раді триває процедура формування ставок місцевих податків і зборів

Середа, 2 червня 2021 17:08

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Михайло Бєжан провів засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Серед учасників наради - депутати Кропивницької міської ради, податківці, посадові особи обласного представництва держслужби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, керівники та представники різних  організацій та спілок підприємців, зокрема, обласного відділення Українського союзу промисловців і підприємців”, “Асоціації місцевих жінок-підприємниць”, спілки підприємств малого та середнього підприємництва Кіровоградської області, громадської організації “Спілка підприємців Кіровоградської області”.

Учасники засідання розглянули важливі для міської громади проєкти регуляторних актів - рішень міської ради щодо встановлення ставок по окремих місцевих податках та зборах, а саме: ставок туристичного збору, ставок збору за місця для паркування транспортних засобів та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Найбільше питань в учасників наради виникло щодо формування ставок  єдиного податку.

- При розгляді ставок єдиного податку ми шукаємо золоту середину, що влаштовувала б і підприємців, і громаду, яку хвилює питання наповнення бюджету, - озвучив позицію влади Михайло Бєжан.

За пропозицією членів координаційної ради розгляд ставок єдиного податку перенесено на наступне засідання. Воно відбудеться після аналізу пропозицій, які надійдуть у період проведення обговорення запропонованого проєкту рішення.

Інші проєкти рішень члени координаційної ради погодили.

Усі новини