У Кpопивницькому триває pеконстpукція шляхопроводу між вулицями Ельвоpті та Левитського

Вівторок, 5 лютого 2019 13:50

Металева конструкція другого проїзду в залізничному полотні шляхопроводу між вулицями Ельвоpті та Левитського у Кропивницькому вже замовлена і частково профінансована. Про це повідомив начальник управління капітального будівництва міської ради Сергій Білокінь під час прес-конференції сьогодні, 05 лютого.

- Гофрована труба виготовляється на підприємстві у Польщі, - відзначив Сергій Білокінь. – За планом виконання робіт, початок монтажних робіт заплановано на травень, з управлінням Одеської залізниці вже є домовленість про організацію «вікна» у русі потягів на перегоні. Трубу довжиною 27 метрів затягнуть у підготовлений правий проїзд, вона буде належним чином закріплена і відсипана щебенево-піщаною сумішшю. В подальшому довжина металевої конструкції буде збільшена до 34,2 метрів а для забезпечення руху транспорту в ній – укладене належної якості асфальто-бетонне покриття.

За словами начальника УКБ, до кінця квітня триватимуть підготовчі роботи. Вони досить масштабні, адже доведеться вийняти близько 8000 кубічних метрів грунту. Проект передбачає також заміну каналізаційного колектора – важливого елементу міського водопровідного господарства, від вулиці Братиславської до вулиці Євгена Чикаленка.

А вже від 08 лютого, у зв’язку з підвищенням інтенсивності будівельних робіт на об’єкті, тимчасово буде впроваджений односторонній рух транспорту по вулиці Ельворті, у напрямку від вулиці Київської до вулиці Братиславської, при цьому рух міських автобусних маршрутів № 3, 15, 46, 104 із мікрорайону Новомиколаївка здійснюватиметься за маршрутом по вулиці Короленка, провулку Об’їзному, вулицях Полтавській, Євгена Маланюка та Євгена Чикаленка.

Як повідомив головний спеціаліст управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Валерій Пугач, із моменту початку виконання основного комплексу будівельно-монтажних робіт по влаштуванню каналізаційного колектора та правого проїзду у шляхопроводі, рух транспорту по вулиці Ельворті, на відрізку від вулиці Київської до вулиці Братиславської, буде тимчасово обмежений в обох напрямках, при цьому рух транспорту на міських автобусних маршрутах № 3, 15, 46, 104 у напрямку Новомиколаївки також здійснюватиметься по вулицях Євгена Чикаленка, В’ячеслава Чорновола, Євгена Маланюка, Полтавській, провулку Об’їзному та вулиці Короленка.

А рух маршрутних таксі № 21 буде організований по вулицях Євгена Чикаленка, В’ячеслава Чорновола, Євгена Маланюка, Полтавській, провулку Об’їзному, вулицях Короленка, Василя Нікітіна із продовженням маршруту до вулиці Братиславської.

У той же час, управління капітального будівництва спільно з управлінням розвитку транспорту та зв’язку за дорученням міського голови Андрія Райковича ведуть переговори з адміністрацією Одеської залізниці і вивчають можливість створення додаткового переїзду через залізничну колію по вулиці Олега Ольжича. Нова розв’язка має суттєво розвантажити транспортні потоки, що сполучають Новимоколаївку з іншими мікрорайонами обласного центру.

Загалом, на думку Сергія Білоконя, проект «Арка» у Кропивницькому може бути повністю реалізований у вересні – жовтні поточного року.

Усі новини