У 2017 році у міській раді Кропивницького буде впроваджена система електронного документообігу

Понеділок, 16 січня 2017 17:17

Результати роботи Центру надання адміністративних послуг за 2016 рік стали предметом розгляду під час апаратної наради міського голови Андрія Райковича сьогодні, 16 січня.

Як повідомив під час наради начальник управління адмінстративних послуг Антон Шевченко, впродовж 2016 року до Центру звернулися понад 111 000 відвідувачів, зареєстровано більше 63 000 заяв. На 36 000 відвідувачів більше у порівнянні з минулим роком обслужили спеціалісти Центру

Загалом, у Центрі надається 147 адміністративних послуг, - відзначив Антон Шевченко. - Серед них: послуги та дозволи із врегулювання земельних питань та питань архітектури, торгівлі, реєстрації підприємницької діяльності, облаштування автономного опалення, обліку житла, реєстрації речових прав на нерухоме майно, соціальні послуги, реєстрація громадських організацій, документи дозвільного характеру, які надаються територіальними органами міністерств та відомств. Окрім того, в Центрі розташовано відділ зі звернення громадян та канцелярія, кабінет особистого прийому міського голови та його заступників.

Основний акцент в роботі Центру робиться на створенні умов для якісного обслуговування відвідувачів та прозорості процедур надання послуг.

До активів Центру надання адміністративних послуг у 2016 році можна віднести організацію надання адмінпослуг через інтернет, долучення до послуг Центру безоплатної вторинної юридичної допомоги, початок виконання міською радою функцій з реєстрації місця проживання, реєстрації речових прав на нерухоме майно та реєстрації бізнесу, створення нових виконавчих органиів, на які покладено такі функції і які працюють в рамках Центру, оновленння веб- сайту Центру, розширення графіку роботи, здійснення прийому безперервно та в субботу, спрощення процедур розгляду питання приватизації землі під будинками.

У той же час, наголосив Антон Шевченко, перед спеціалістами Центру на 2017 рік поставлені не менш амбітні завдання.

І першим з них є запуск електронної системи документообігу у виконавчих органах міської ради. Програмний комплекс придбаний, майже за 800 тис.грн., пройшов тестові випробування, але не впроваджений по сьогоднішній день. Для цього, в рамках Центру, вже створено локальну комп'ютерну мережу на 1 і 3 поверхах, облаштовано серверну кімнату, придбано серверне обладнання та комплекс обладнання для телефонії.

Важливим буде також придбання спеціального обладнання для забезпечення надання послуг з видачі паспортів України через Центр. Така практика вже реалізована в Луцькому Центрі.

- Серед основних проблем, які потребують вирішення, є розгляд земельних питань у терміни, які передбачені законодавством, підкреслив Антон Шевченко. - У відвідувачів виникають постійні нарікання на тривалі терміни розгляду земельних питань. Спрощення процедури можна було б досягнути під’єднавши адміністраторів Центру до державного земельного кадастру, як цього вимагає закон. У той же час, управління держгеокадастру не надає такого доступу, мотивуючи це тим, що у них є свій порядок, за яким доступ

можуть мати адміністратори, але із землевпорядною освітою або які працювали в юридичній сфері більше 3-х років. Таким чином держава надає нам право користуватися земельним кадастром, а держгеокадастр відбирає це право.

Усі новини