Трохи нижче неба: у Кропивницькому відбувся допрем’єрний показ фільму про українських кіборгів

Четвер, 4 березня 2021 11:04

У середу, 03 березня, у Кропивницькому в кінотеатрі «Портал» відбувся допрем’єрний безкоштовний показ документальної стрічки про військових 80-ї бригади ЗСУ, які боронили Донецький аеропорт у 2015 році.

Першими фільм, разом з волонтерами, родинами загиблих учасників АТО, ветеранами війни переглянули секретар міської ради Олег Колюка та заступник міського голови Михайло Бєжан.

Фільм триває годину, він створений на основі аматорського відео, яке знімали самі військові, під час бойових завдань. Стрічка розказує про страшні дні боротьби наших військових з окупантами, про загиблих українських Героїв Ігоpя Pимаpа, Володимиpа Тpуха, В’ячеслава Мельника та Івана Вітишина.

- Показ фільму, як черговий меседж та нагадування про те, що війна продовжується, - відзначив після передпрем’єри Михайло Бєжан. -  Це важкі історії, страшні спогади про Героїв, яких вже немає з нами. Сам фільм планують показувати по телебаченню та в закладах освіти для старшокласників.

- Такі фільми не дозволять забути подвиг наших воїнів  і одночасно загострюють  біль від непоправних  втрат. Ми зобов'язані пам'ятати кожного українського Героя, - поділився емоціями Олег Колюка

Про час виходу фільму на екрани, буде повідомлено додатково.

Усі новини