Транспортний експеримент у Кропивницькому: на перевантажених маршрутах у години пік з проміжних зупинок відправляються додаткові автобуси

Понеділок, 6 лютого 2017 14:42

Управління транспорту міської ради розвантажить найпопулярніші пасажирські маршрути міста. Таке завдання спеціалісти профільного управління отримали під час апаратної наради міського голови Андрія Райковича сьогодні, 6 лютого.

Щоб допомогти пасажирам діставатися з віддалених мікрорайонів обласного центру, управління транспорту запровадило експеремент, який виявився вдалим. Два тижні тому з Великої Балки запустили додаткову маршрутку. Вона від’їжджає у фіксований час, о 7.30, не з кінцевої, а з проміжної зупинки на провулку Ананіївському.

З допомогою додаткової маршрутки вдалось розвантажити транспортний потік в години пік та підвищити якість перевезень. Подібні експерименти необхідно запроваджувати і на інших маршрутах, переконаний Андрій Райкович.

- Спробуйте від зупинок, де збирається у ранковий час багато людей, в певний час поставити автобуси. Це можна сьогодні зробити на 111-му і на 8-му та на інших перевантажених маршрутах, - запропонував міський голова. - Якщо навіть в таких умовах ви будете шукати варіанти, радитись з пасажирами, реагувати на критичні моменти, ситуацію можна покращити і люди неожмінно це помітять і відзначать.

Усі новини