Тетяна Тимоховська: усі діти мають відчувати родинне тепло

Вівторок, 1 жовтня 2019 19:58

Питання охоплення дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування сімейними формами виховання є пріоритетом у діяльності управління з питань захисту прав дітей міської ради. Це відзначила начальник управління Тетяна Тимоховська під час прес-конференції сьогодні 01 жовтня.

- Станом на сьогодні, у Кропивницькому свої родини розшукують 44 дитини різного віку, - повідомила Тетяна Тимоховська. – Впродовж поточного року у місті родинне тепло подарували 37 дітям. І дуже важливо, щоб цей процес не припинявся. Адже батьками можна стати не тільки народивши дитину, а й усиновивши її та зробивши її щасливою. Мама і тато — два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять від негод, підтримають і виведуть у повноцінне самостійне життя.

Усім, хто відчуває у собі потребу стати міцними крилами у долі дітей, захистити їх від негод, підтримати і вивести у повноцінне самостійне життя, Тетяна Тимоховська пропонує усиновити дитину, або ж створити прийомну сім’ю чи заснувати дитячий будинок сімейного типу.

Алгоритм охоплення дитиною однією із запропонованих сімейних форм виховання не складний: необхідно прийти до управління з питань захисту прав дітей і подати відповідну заяву, долучивши до неї пакет необхідних документів. З його переліком, як і із інформацією про дітей, що можуть бути усиновлені, чи влаштовані до прийомних сімей і ДБСТ, можна ознайомитися безпосередньо в управлінні, у приміщенні міської ради Кропивницького за адресою: вул. Велика Перспективна, 41, каб.№№ 108,110.

Усі новини