Тепломодернізація закладів соціально-культурної інфраструктури Кропивницького – завдання сьогоднішнього дня для міської влади

Понеділок, 28 січня 2019 13:35

Проект модернізації системи теплопостачання у Кропивницькому має бути готовий вже у першому кварталі 2019 року. На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 28 січня.

Підготовка до нового опалювального сезону в Кропивницькому має бути розпочата вже разом із поверненням до комунальної власності підприємства ДП «Кіровоградтепло». Тож очільник міста поставив чітке завдання не затягувати з процесом реприватизації цього підприємства.

Андрій Райкович переконаний, нова система теплопостачання дозволить проводити опалювальний сезон якісно і без зривів.

- Минулого тижня, 24 січня, ввечері трапилася аварія на Південно-Західній котельні, яку обслуговує ДП «Кіровоградтепло» ТОВ “ЦНТІ УНГА”. Понад 300 будинків залишилися без тепла. Місце пориву вночі визначили, практично всі будинки під ранок забезпечили теплопостачанням. Але, зрозуміло, повітря заповнило труби і технічно був потрібен час на відновлення подачі тепла до помешкань, – відзначив міський голова. - Як і на те, щоб дістатися до місця розриття, де порив, між приватними гаражами. Такий випадок яскраво свідчить на терміновій необхідності мати схему розміщення малих архітектурних форм у Кропивницькому, щоб споруди не стояли на теплових мережах і щоб ремонтні роботи можна було виконати без додаткових проблем.

Міський голова попередив про важливість цілодобового чергування аварійних бригад на теплогенеруючих підприємствах в умовах складного опалювального сезону. Для таких бригад має бути також скороченим і термін отримання всіх узгоджень на розриття місця аварії.

Усі новини