Свято не за горами

Четвер, 13 липня 2017 13:34

У Кропивницькому вже розпочато підготовку до Дня міста, відзначатимуть яке в нинішньому році 16 вересня. Про те, як проходитиме свято, які вже є напрацювання та ідеї, кореспонденту "Вечірньої газети" розповіла керуюча справами міської ради Альвіна Бондаренко:
– Минулого року всі урочистості проходили на трьох локаціях – площа перед міською радою, вулиця Дворцова та площа Героїв Майдану і Ковалівський парк. У нинішньому ми вирішили збільшити кількість місць для святкування, зважаючи на те, що не всі мешканці міста, особливо з віддалених околиць, зможуть дістатись до центру Кропивницького, а хотілось би, щоб на кожну вулицю чи мікрорайон завітав піднесений настрій, тож святкові заходи відбудуться в усіх мікрорайонах.
Враховуючи те, що свого часу наш обласний центр виборов високе звання танцювальної столиці України і у нас є чимало творчих колективів, ми хотіли б ще раз акцентувати на цьому увагу та презентувати наші танцювальні ансамблі. Тому ми плануємо організувати перший танцювальний парад. Крім того, у кожному мікрорайоні міста діти презентуватимуть свої танцювальні колективи невеличкими концертами. Наприклад, школа №16 даватиме концерт біля супермаркету "Копилка", школа №32 – біля друкарні, №25 – на Новомиколаївці тощо. 
Святкові заходи в нинішньому році проходитимуть і на острові Козачому, де члени квартальних комітетів міста широко представлять нашу національну культуру, традиції, майстри прикладного мистецтва демонструватимуть свої твори, проводитимуть майстер-класи. 
Словом, відбуватиметься чимало цікавого та пізнавального. А ще ми хочемо показати, що наше місто – не просто танцювальна, а мистецька столиця. Адже маємо чимало чудових хорових колективів з високими відзнаками та визнанням в усьому світі. Чом би не влаштувати їхні виступи, наприклад, на набережній Інгулу? Відкриє все це дійство уславлений муніципальний хор під керівництвом Юрія Любовича. А ввечері для молоді буде сюрприз – запросимо відомих артистів, які порадують нас сучасною піснею.
Усі святкові заходи відбуватимуться протягом одного дня. Розпочнемо з восьмої години ранку. Місто розбудять наші спортсмени, адже влаштуємо велопробіг. А може, й мотопробіг, як у минулому році. А потім плавно перейдемо до святкувань на площі перед міською радою: буде вручено нагороди, призи нашим землякам. Ви знаєте, що ми започаткували вишивання учнями шкіл карти України. Діти будуть презентувати свої роботи. Спечуть наші кулінари традиційний для такого заходу пиріг вагою 263 кілограми – саме стільки років виповниться нашому місту. 
На вулиці Дворцовій знову діятимуть тематичні "квартали". Але цього року ми хочемо виокремити професійно-технічну освіту. Раніше ці навчальні заклади були представлені разом із вишами, а тепер облаштують окремий "квартал". Бо саме робітничі професії нині найбільше затребувані у суспільстві, тому треба ознайомити молодь, яких професій навчають у кропивницьких ПТУ, та допомогти їм обрати фах.
Діятимуть "Студентський", "Мистецький квартали", влаштуємо поетичні батли. Словом, на кропивничан очікує чимало цікавого. 
В організації цього святкового дійства задіяно чимало різноманітних служб. Громадський порядок охоронятиме Національна поліція. Чергуватимуть лікарі, рятувальники. 
Організатори свята хочуть влаштувати для містян у цей день безкоштовний проїзд громадським транспортом. Але тут вирішальне слово – за перевізниками. Треба об’єднати зусилля всіх містян, націлити на кінцевий результат. Саме цими питаннями і займаються члени організаційного комітету зі святкування Дня міста.

 

Джерело: вісник кіровоградської міської ради "Вечірня газета"
 

Усі новини