Суд підтримав позицію відділу з питань праці міської ради Кропивницького щодо стягнення штрафу за неоформленого працівника

Четвер, 11 липня 2019 13:48

02 липня 2019 року третій апеляційний адміністративний суд підтвердив позицію відділу з питань праці міської ради Кропивницького щодо накладання штрафних санкцій за неоформлену працю.

09 січня поточного року інспекторами праці на території обласного центру було виявлено факт неоформленого працевлаштування у приміщенні одного з магазинів. 23 січня 2019 року відділом з питань праці за виявлені порушення винесено Постанову про накладання штрафу у розмірі 125 тис. 190 грн.

Суб’єкт господарювання звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом про скасування штрафних санкцій. Суд, розглядаючи справу, не знайшов порушень трудового законодавства у діях такого суб’єкта господарювання та повністю задовольнив його позов. Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, відділ з питань праці звернувся з апеляційною скаргою до третього апеляційного адміністративного суду у місті Дніпро.

Дослідивши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, перевіривши правильність застосування судом першої інстанції при прийнятті оскаржуваного судового рішення норм матеріального та процесуального права, суд дійшов висновку, що фахівці відділу з питань праці повністю довели правомірність своїх дій.

Відділ з питань праці міської ради Кропивницького неодноразово попереджав, що інспектор праці під час першого візиту до роботодавця тільки попередить про можливі наслідки нелегальної праці та зафіксує кількість працівників. Кожному роботодавцю надавалася можливість самостійно виправити порушення, оформити трудові відносини з працівниками та повідомити про це відділ з питань праці.

У даний час проводяться заходи по примусовому стягненню з підприємця суми штрафу у розмірі 125 тис. 190 грн. до бюджету міста.

Усі новини