Стежками козацької слави мандрували вихованці кропивницького ДЮКу «Старт»

Середа, 30 травня 2018 08:43

Вихованці дитячо-юнацького клубу “Старт” разом зі своїми батьками та друзями здійснили туристичний похід “Стежками козацької слави”. Перевірити, як підготувалися діти до мандрівки, підтримати їх у нелегкій дорозі вирушила на маршрут і заступник начальника управління молоді та спорту міської ради Катерина Черкасська.

Маршрут, запропонований педагогом-організатором дитячо-юнацького клубу Олегом Бочаровим, передбачав відвідування дерев’яного Свято-Миколаївський храму XIX століття у селі Бірки Олександрівського району Кіровоградської області і мальовничих джерел біля річки Тясмин.

Розповідаючи дітям про славні козацькі часи, Олег Бочаров підкреслив, що у селі Бірки та навколишніх місцях господарював видатний український політик і полководець Богдан Хмельницький, саме в Бірках гетьман зупинявся, проживав, приймав послів.

Учасники туристичної експедиції відважно подолали всі труднощі: багатогодинний піший перехід, переправу через річку Тясмин, важкі підйоми на піщані вершини соснового лісу.

На завершення денного маршруту всіх чекав справжній козацький обід зі смачною польовою кашею.

- Необхідно відзначити, що похід найкраще згуртовує колектив, виховує сміливість, витривалість та почуття любові і гордості до свого рідного краю та рідної природи. Навіть найменші наші туристи, діти чотирьох років, як справжні козаки, на рівні з дорослими, додали всі перешкоди, складнощі маршруту, - поділилася враженнями Катерина Черкасська. - Усі учасники походу отримали величезну кількість позитивних емоцій, нових сил та гарного настрою.

Усі новини