Стан готовності житлового фонду і об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону у Кропивницькому – на контролі міської влади

Вівторок, 12 жовтня 2021 10:49

У житловому господарстві Кропивницького до роботи в осінньо – зимових умовах  комплексно підготовлено 825 житлових будинків, у тому числі 682 – з централізованим опаленням, які мають акти готовності до опалювального періоду.

- Здійснена масштабна підготовка житлових будинків, - відзначив начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко. - Виконано поточний ремонт 701 покрівлі, відремонтовано 733 одиниці систем холодного водопостачання, 648 систем теплопостачання, 705 електрощитових. Загалом, виконано робіт на суму 12, 141 мільйона гривень.

Крім того, під час підготовки житлових будинків до опалювального сезону житлово-експлуатаційними організаціями здійснювалися роботи з обстеження димових та вентиляційних каналів, ремонту оголовків ДВК та герметизації інженерних вводів.

Для своєчасного реагування у разі виникнення аварійних ситуацій зі спеціалістів ЖЕО створені цілодобові аварійно-відновлювальні бригади, забезпечено запас паливно-мастильних матеріалів і матеріальних ресурсів для виконання аварійних робіт.

Акти готовності до прийому тепла отримали також усі 39 загальноосвітніх, 39 дошкільних та п’ять позашкільних навчальних  закладів обласного центру.

У приміщеннях закладів виконано промивання та гідравлічні випробування внутрішніх мереж теплопостачання, проведено повірку манометрів та термометрів, газових лічильників, коректорів газу, димових каналів і  сигналізаторів газу.

Готовність зустріти холодну пору року підтверджена відповідними актами і для 11 закладів охорони. У будівлях лікарень та поліклінік проведені заходи з підготовки  до  опалювального сезону 2021/2022 року відповідно до затверджених планів та графіків: підготовлені бойлер, теплові пункти, відремонтовані покрівлі, перевірені опалювальні системи, водопровідні і каналізаційні мережі, замінені, за необхідності,  вікна та двері,.

Одночасно, фахівці КП «УНІВЕРСАЛ 2005» здійснюють переобладнання спеціалізованої  техніки. Транспортний парк підприємства виглядає потужно і складається із 32 одиниць техніки, я яка буде задіяна для очищення автодоріг міста від снігових заметів:

  • піскорозкидувачі ЗІЛ – 2 од.,
  • піскорозкидувачі МАЗ – 6 од.,
  • сніго-плужерні очисники КДМ-130 – 3 од.,
  • самоскиди – 4 од.,
  • підмітально-прибиральні трактори – 9 од.,
  • навантажувачі – 3 од.,
  • автогрейдери – 2 од.,
  • екскаватори – 3 од.

Для забезпечення життєдіяльності міста в особливих погодних умовах підприємством також здійснено запас протиожеледних матеріалів: солі – 489 т., відсіву – 2400 т.

А для належного утримання садово-паркових об’єктів в осінньо-зимовий період КП «Благоустрій» заготовив 32 тонни протиожеледної суміші для посипання садових доріжок в парках та скверах, переобладнав 6 одиниць спецтехніки: ХТЗ 3512, ЮМЗ – 6 «Борекс», МТЗ-80, МТЗ-82, КАМАЗ та вантажний самоскид Газ-3309.

- На комунальних підприємствах міста організовано підготовку спецтехніки та автотранспортних засобів, які можуть бути задіяні під час проведення аварійних робіт при погіршенні погодних умов, що супроводжуються різким зниженням температури зовнішнього повітря та снігопадами, - наголосив Віктор Кухаренко. - Стан проходження опалювального сезону 2021/2022 року знаходиться на постійному контролі головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради.

Усі новини