Шляхи протидії поширенню наркоманії і пов’язаної з нею злочинності обговорили на засіданні координаційної ради у Кропивницькому

П'ятниця, 5 січня 2018 13:57

У міській раді Кропивницького відбулось перше засідання оновленого складу координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби.

На засіданні обговорювались важливі питання взаємодії виконавчих органів міської ради з громадськими організаціями щодо первинної профілактики наркоманії та пропозиції щодо плану роботи координаційної ради на 2018 рік. Також Наталія Дзюба запропонувала членам координаційної ради внести доповнення до вже діючої міської програми протидії поширенню наркоманії і злочинності, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

- У нас уже є відповідна програма, затверджена депутатами міської ради, але я думаю, що ми можемо доповнити її, використавши досвід інших міст, - зазначила у вступному слові Наталія Дзюба. - Хочу звернути вашу увагу на те, що роботу з профілактики наркоманії необхідно починати з дитячих садків. Також в обов’язковому порядку роз’яснювальну роботу необхідно регулярно проводити з учнями шкіл та училищ Кропивницького.

Крім того під час засідання керівник обласного благодійного фонду “Повернення до життя” Олександр Остапов розповів присутнім про досвід роботи координаційних рад у містах Чернівці (Україна) та Відень (Австрія). Після чого усім керівникам відділів та управлінь міської ради було надане доручення продумати та внести пропозиції щодо внесення доповнень до програми протидії поширенню наркоманії і злочинності, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2018 рік.

Усі новини