Шкільний музей Чорнобиля у кропивницькій ЗОШ №31 зібрав героїв–ліквідаторів

П'ятниця, 13 грудня 2019 18:04

Сьогодні, 13 грудня, у переддень Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС кропивничани – «чорнобильці» та члени їхніх родин зібралися у НВО №31.

Учні школи підготували тематичну програму «Герої Чорнобиля», присвячену людям, що пройшли важке випробування радіацією і ціною свого здоров'я та життя врятували від ядерного лиха не лише Україну, а й весь світ.

Цього дня гості відвідали єдиний у Кіровоградській області музей Чорнобиля, створений у приміщенні школі.

- Ми задумували музей мікрорайону. В ті складні часи було дуже важко його організувати. Почали збирати чорнобильців. Вони нам дуже допомогли, і мешканці допомагали, і матеріали надали. Чорнобильський розділ став найбільшим, його стали розвивати. Експозиція повністю розкриває тему: що таке атом, перша атомна бомба, мирний атом, створення ЧАЕС, а також наслідки... Тоді для дітей це мало надзвичайно велике значення. Навіть ті школярі, які вважалися важкими учнями, з великим ентузіазмом брали участь у його створенні.,- згадує екскурсовод та один з ініціаторів створення музею Тетяна Зайцева.- Хочеться, щоб музей нагадував про ті події наступним поколінням. Людей, які спинили лихо, необхідно пам'ятати.

Під час урочистостей в актовій залі хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації чорнобильської катастрофи та тих, хто передчасно пішов з життя. Учні школи подарували гостям концертну програму.

Усі новини