Семеро кропивницьких скелелазів потрапили до десятки кращих на чемпіонаті України

Середа, 9 червня 2021 17:13

Упродовж чотирьох днів, із 04 по 07 червня, у Кременчузі тривали змагання  чемпіонату України зі скелелазіння серед учнів за  програмами на швидкість, складність і у багатоборстві.

Престижні змагання зібрали 129 найсильніших скелелазів із семи регіонів України. Збірну  Кіровоградщини представляли дванадцять юних спортсменів – вихованців спортивної школи № 1, обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, та ФСТ Динамо.

Звання чемпіона у лазінні на швидкість в групі юнаків  2007-2006 років народження виборов Олександр Довгань.

Призерами чемпіонату України зі скелелазіння серед учнів стали:

  • в групі 2006-2007 років народження - Ул’яна Русінська  (ІІ місце в швидкості);
  • в групі 2008-2009 років народження - Микита Бабенко (ІІІ місце в швидкості, ІІ місце – складність та ІІІ місце – багатоборство);
  • в групі 2010-2011 років народження - Вікторія Мартинюк  (ІІІ місце в швидкості, ІІ місце – складність та ІІ місце – багатоборство) та Євгенія Рижко    (ІІ місце в швидкості та ІІІ місце – багатоборство).    

До десятки сильніших спортсменів України потрапили: Вероніка Зайцева, Максим Луценко, Катерина Рябоштан, Анастасія Олійник, Софія Ткаченко, Руслан Ткаченко, Вероніка Теренич.

У командному заліку серед регіонів на швидкість збірна команда Кіровоградської області стала срібним призером.

Переможці та призери турніру нагороджені медалями та дипломами Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України.   

Тренують кропивницьких скелелазів Микола Побережець, Валентина Русінова та Юрій Побережець,

Усі новини