Розчищення доріг від снігу у Кропивницькою здійснюється за чіткою схемою

Четвер, 12 січня 2017 00:00

Снігоприбирання у Кропивницькому здійснюється за схемою у порядку, визначеному системою пріоритетності вулиць. Як відзначила під час апратної наради заступник начальника головного управління житлово – комунального господарства Юлія Яндович, у такій схемі береться до уваги значення (категорія) конкретної вулиці для пересування громадян та враховує доступ до об’єктів життєдіяльності міста.

За словами Юлії Яндович, схема снігоприбирання розроблена з метою оптимізації маршрутів снігоприбиральної техніки та раціонального використання бюджетних коштів.

Маршрутна схема прибирання доріг у Кропивницькому має наступний вигляд:

  • Маршрут №1 (Бочки КДМ – 130 – 6 шт.) – магістральний та спальний;
  • Маршрут №2 (Трактор МТЗ 82 – 6 шт.) – центральний:
  • Маршрут №3 (МАЗ МДК 555102, МАЗ 555, “Глобус”);

За потребою, на складні ділянки направляється додаткова техніка: автогрейдер ГС14, два навантажувачі Т-156, трактор ТО – 18 та піскорозкидач.

Розчищення вуличної дорожньої мережі міста, підкреслила Юлія Яндович, переважно проводиться у вечірній та нічний періоди доби для запобігання створення аварійних ситуацій, «тягучок» на дорогах. Наявність автомашин на проїзній частині суттєво погіршує якість прибирання та призводить до здорощення послуг через необхідність повторного задіяння технологічного транспорту на пропущених ділянках.

- Кожен водій повинен усвідомити, що залишене авто на маршруті слідування прибиральної техніки це додаткові витрати з бюджету, які можна було б спрямувати на більш нагальніші потреби територіальної громади, - наголосила Юлія Яндович.. - Тому кожен водій повинен відповідально утриматися від паркування автотранспортного засобу на проїжджій частині вулиць у вечірній та нічний період доби

У денний час для забезпечення руху громадського транспорту очищення дорожньої мережі здійснюється трьома одиницями спеціалізованої техніки: МАЗ МДК 555102 , МАЗ 555 (Глобус ) та піскорозкидач ЗІЛ130.

Усі новини