Робота громадського комунального транспорту Кропивницького у вечірні години буде оптимізована

Вівторок, 26 січня 2021 17:00

Оптимізація роботи громадського транспорту в умовах карантинних обмежень у Кропивницькому стала головною темою брифінгу начальника управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Віктора Житника сьогодні, 26 січня.

За інформацією посадовця, суттєве зниження обсягів пасажироперевезень, які в період дії карантинних антикоронавірусних обмежень в елекричному пасажирському транспорті скоротилися вдвічі у порівнянні з 2019 роком, а в комунальному автотранспорті — майже у 2,5 рази негативно вплинули на фінансовий стан комунального підприємства «Електротранс» і не дозволяють повною мірою покривати видатки підприємства на обслуговування пасажирських перевезень. Рівень надходжень до міського бюджету, з якого комунальний пасажирський транспорт отримував економічну підтримку теж вимагає забезпечення максимального режиму економії коштів. Тому запропонована управлінням розвитку транспорту та зв’язку система оптимізації перевезень у Кропивницькому покликана забезпечити пересування мешканців міста в години пік і скоротити кількість рейсів у вечірні години, коли великогабаритному транспорту доводиться перевозити по декілька пасажирів.

- Громадський транспорт у вечірні години використовується дуже не ефективно, особливо після 21.00. У цей час кількість пасажирів не перевищує 2-3 людини на рейсі. Належний пасажиропотік спостерігається лише в години пік, тому добове навантаження  на комунальний і на приватний  транспорт складає лише 50 %, - відзначив Віктор Житник. - В умовах відсутності коштів для нормальної фінансової підтримки комунального підприємства, управління розробило низку заходів, які плануємо запровадити вже з 01-го лютого поточного року.

Відповідно до проведеного працівниками КП “Електротранс” аналізу пасажиропотоків, після 18.30 пасажиропотік в комунальному автотранспорті починає знижуватися. Тому в залежності від ситуації на маршрутах від цього часу до 21 години транспорт будуть поступово виводити з маршрутів - по 1-2 рейси. Таким чином, наприклад, на 103 маршруті замість 3-х автобусів працюватиме 2. А з 21 год на автобусних маршрутах працюватимуть лише два автобуси №274 та один №104А.

Щодо роботи тролейбусів, то в них зниження пасажиропотоку починається після 19.30, тому кількість одиниць електротранспорту також вирішено зменшувати до 21.00 години. А після цього часу залишити на маршрутах один тролейбус №7 замість 5, один тролейбус №9 та по одному на маршрутах №10 та №10А.

Усі новини