Реквієм «Герої не вмирають»: у Кропивницькому поіменно згадали воїнів, які віддали життя за незалежність України

П'ятниця, 13 жовтня 2017 21:50

У Кропивницькому вшанували пам’ять усіх земляків, мужніх і сильних воїнів, які стали на захист рідної землі і віддали за право свого народу жити у вільній країні найдорожче – своє життя.

            Засвідчити шану і повагу Героям кропивничани зібралися сьогодні, 13 жовтня, у переддень Дня захисника України, на площі перед міською радою, де звучали слова і мелодії реквієму «Герої не вимрають».

            Віками українці боролися за свою свободу і незалежність. Змінювалися часи – незмінним залишається волелюбний український дух і здатність до самопожертви, які дивують і зворушують увесь світ. І сьогодні, в боротьбі за власну державу заплачено надзвичайно високу ціну: своє життя віддають найкращі.

            Як біль і гордість за мужніх синів свого народу  горіли запалені свічки, на екрані змінювалися кадри важких боїв з російськими найманцями на сході країни, а над майданом лунали імена українських Героїв. Сьогодні згадали усіх поіменно: усі 179 імен.

            У багатьох кропивничан і юних, і дорослих, у жінок і чоловіків в очах стояли сльози. Вони наверталися, коли лунала пісня «Уклонемося солдату», у виконанні батька загиблого воїна Володимира Бурка, коли співала Ангеліна Ткаченко, донька Героя АТО, якого вже немає серед живих. Сльози не стримували, коли хор музичної школи №2 «Согласіє» виконував мотет «Veni Domine».  І потужним фіналом стала пісня «Герої не вмирають» у виконанні солістів Олександра Безая і Анастасії Потоцької з музичним супроводом міського професійного духового оркестру, яку увесь майдан зустрів стоячи.

            А літію за загиблими Героями відслужив сьогодні єпископ Кропивницький і Голованівський УПЦ КП Марк.

            Збережему славу про наших мужніх Героїв! Нехай світло запалених свічок стане пам’ятю про тих, хто навічно пішов із життя.

Слава Україні!

Усі новини