Регіональний фонд підтримки підприємництва пропонує фінансову допомогу суб’єктам малого і середнього бізнесу

Понеділок, 11 березня 2019 15:55

Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області оголошує про відбір бізнес - проектів суб'єктів малого та середнього підприємництва для надання фінансової підтримки.

Як повідомили в департаменті з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Кропивницького, фінансова підтримка на реалізацію бізнес - проектів за рахунок коштів обласного бюджету надається суб'єктам малого та середнього підприємництва, які зареєстровані у Кіровоградській області безвідсотково на зворотній основі, терміном до 3-х років, для впровадження бізнес-проектів за принципом мікрокредитування, за умови цільового використання коштів, обов'язкового їх повернення та оформлення договорів гарантії повернення коштів.

В рамках Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м. Кіровограді на 2016-2020 роки на реалізацію заходу «Фінансування пріоритетних сфер розвитку підприємництва» на надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності для впровадження інвестиційних бізнес-проектів за пріоритетними напрямками розвитку за умовами співфінансування з Регіональним фондом підтримки підприємництва у Кіровоградській області у 2019 році за рахунок коштів міського бюджету м.Кропивницького передбачено 70,0 тис.грн, які надаються на безповоротній основі.

Крім того, Регіональним фондом підтримки підприємництва у Кіровоградській області надається фінансова допомога на безповоротній основі для здешевлення кредитів, отриманих у банківських установах для впровадження бізнес-проектів, у межах часткової компенсації суми відсотків по кредиту (не більш ніж 100 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на дату укладення кредитного договору).

До участі у відборі допускаються бізнес-проекти, які передбачають створення нових робочих місць та відповідають пріоритетним напрямкам регіонального розвитку, зокрема:

  • впровадження інноваційних, екологічних та енергозберігаючих технологій;
  • виробництво інноваційної продукції, товарів і послуг;
  • створення нових або розширення діючих виробництв з переробки сільськогосподарської продукції, виробництва продовольчих і непродовольчих товарів, інших видів продукції, товарів і послуг;
  • створення чи модернізація (реконструкція) овочесховищ;
  • розвиток овочівництва, садівництва;
  • розвиток та підтримка малого підприємництва у сільській місцевості, зокрема, закладів побутового обслуговування, сільського зеленого туризму тощо;
  • створення сімейних ферм, тваринницьких комплексів;
  • створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

З переліком документів для участі у відборі та умовами участі можна ознайомитися на сайті "Кіровоградщина бізнесова" та у Регіональному фонді підтримки підприємництва у Кіровоградській області за адресою:25006, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи (колишня Тімірязєва),84, кімн. 417, 419, контактний телефон/факс: (0522) 24 08 86 (електронна адреса: rfpp@email.ua) та у департаменті з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Міської ради міста Кропивницького, вул. Велика Перспективна, 41, кімн.402, контактний телефон (0522) 36 13 35.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13