Протягом літа кропивницькі школярі матимуть можливість і відпочити, і заробити

Вівторок, 29 травня 2018 13:02

До літніх таборів на оздоровлення поїдуть 277 дітей пільгових категорій із Кропивницького. Вже від 01 червня розпочинається відпочинок дітей пільгових категорій за рахунок міського бюджету у літніх оздоровчих таборах.

Таку інформацію сьогодні, 29 травня, під час прес-конференції оприлюднив начальник управління молоді та спорту міської ради Сергій Колодяжний. За його словами, після проведених тендерів міська влада розпочала співпрацю з трьома таборами літнього відпочинку.

Цьогоріч кропивницькі діти матимуть можливість відпочити в оздоровчому таборі “Жовтень” Олександрівського району, село Бірки, куди закуплено 100 путівок, 97 путівок є в наявності у табір “Бригантина” Новоархангельського району і 80 путівок - у табір “Перлина Чорномор’я” Одеської області.

- Ми охоплюємо все літо, всі таборові зміни: в різних місцях відпочиватимуть 277 кропивницьких дітей, що мають пільги, - зазначив Сергій Колодяжний. - У порівнянні з минулим роком маємо втричі більший бюджет на оздоровлення. За ініціативи міського голови та підтримки депутатського корпусу на останній квітневій сесії суму на оздоровлення дітей пільгових категорій із 700 тисяч гривень збільшили до 2 мільйонів 100 тисяч гривень. Щодо літнього працевлаштування дітей, які виявили бажання заробити перші власні гроші, вже організовано 4 трудові загони. Наступного тижня перший загін приступає до роботи. Діти прибиратимуть території парків та скверів. В середньому, в залежності від кількості відпрацьованих годин та вікової категорії, за два тижні роботи по чотири години на день юні трудівники зароблятимуть близько однієї тисячі гривень.

фото: http://www.kr-admin.gov.ua

Усі новини