Проєкти рішень з питань землевпорядкування прозоро готуються на розгляд міської ради Кропивницького

Четвер, 3 жовтня 2019 14:04

Сьогодні, 03 жовтня, у міській раді Кропивницького  відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Члени комісії розглянули 30 проектів рішень міської ради, підготовлених до розгляду на сесійному засіданні.

Із правом дорадчого голосу виступив депутат міської ради Сергій Бойко, який запропонував відмовити у затвердженні двох проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для продажу права оренди на конкурентних засадах (земельних торгах) по вулиці Кропивницького та повідомив підстави для прийняття такого рішення. Заявник по одній з ділянок, яка є предметом спору, теж взяв участь у засіданні комісії та дав  відповіді на запитання щодо планів майбутньої забудови та облаштування земельної ділянки. Для додаткового вивчення питання члени комісії, після заслуховування усієї інформації від обох сторін, відклали його для  доопрацювання спеціалістами управління містобудування та  архітектури.

Комісія також вивчила ситуацію, пов’язану із випадком  розроблення двох проектів землеустрою на одну земельну ділянку. Під час розгляду документів з’ясувалося, що ділянка передбачалася для надання учаснику АТО, однак заяви від нього не надійшло. Це питання теж відкладене і буде опрацьовано разом із узагальненою інформацією  про кількість вільних та наданих земельних ділянок на цій території.

Повернулися депутати і до розгляду відкладеного на попередньому засіданні проекту рішення «Про передачу безоплатно у власність земельних ділянок учасникам АТО». Під час його розгляду було уточнено інформацію по ділянках та підтримано запропонований проект рішення.

Питання про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам в садівничих товариствах відбувалося в присутності голів таких товариств. Члени комісії перевірили чи дійсно заявники є членами товариств і проекти рішень по підтверджених були погоджені.

Усі новини