Програма «Громадський бюджет» у Кропивницькому розширює свої можливості

Середа, 20 березня 2019 19:09

Програма «Громадський бюджет» розширює можливості кропивничан реалізовувати цікаві ідеї та пропонувати різноманітні проекти розвитку громадського простору обласного центру.

У вівторок, 19 березня, міська рада Кропивницького своїм рішенням затвердила Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у новій редакції. Як повідомила начальник департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради  Маріанна Морква, ключовими змінами до Положення стали збільшення обсягів фінансування громадського бюджету, спрощення процедури подання проектів і розширення їх тематики.
Зокрема, обсяг громадського бюджету збільшено до 7000000 грн, при цьому загальна вартість малого проекту підвищена до 250000 грн, а бюджет великого проекту може становити від 250001 грн. до 1500000 грн.

Крім того, доповнено тематику проектів: відтепер приймаються освітні проекти, в частині підтримки обдарованої молоді чи проекти направлені на розвиток інновацій.

Відтепер проект будь-якої категорії має бути підтримана підписами не менш, як 15 осіб. Надзвичайно важливою новацією є можливість співфінансування проектів із залученням партнерів до їх реалізації.

А ще голосування за проекти триватиме 14 календарних днів (10 робочих та 4 вихідних).

Усі новини