Призов громадян України на строкову військову службу розпочинається 01 жовтня

Середа, 28 серпня 2019 09:33

Кропивницький міський військовий комісаріат повідомляє, що на підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 30.01.2019 № 22/2019 “ Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році ” проводиться призов громадян України на строкову військову службу.

Явці на призовну дільницю до Кропивницького міського військового комісаріату для призову на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань, підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, 1992 – 1999 роках народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Усі громадяни України чоловічої статі, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: місто Кропивницький, вулиця Віктора Чміленка, 47 у встановлений час з документами, що зазначені в повістках. У разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до Кропивницького міського військового комісаріату в період з 01 жовтня по 31 грудня 2019 року за вище вказаною адресою та мати при собі документи, які посвідчують особу.

Усі особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово не перебувають на території міста Кропивницький, зобов’язані негайно повернутися до місця постійного проживання та з’явитися до Кропивницького міського військового комісаріату для проходження призовної комісії.

На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” керівники підприємств, установ, організацій, в тому числі навчальних закладів, незалежно від їх підпорядкування і форми власності, зобов’язані відкликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовну дільницю.

Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються без поважних причин за викликом до військового комісаріату, несуть відповідальність згідно з законодавством.

Усі новини