Покладанням квітів відзначили у Кропивницькому День звільнення міста від гітлерівських окупантів

П'ятниця, 8 січня 2021 13:37

Сьогодні, 08 січня, у Кропивницькому урочистим покладанням квітів на території меморіального комплексу "Фортечні вали" відзначили 77-у річницю визволення міста від гітлерівської окупації.

Цього дня  керівники області й міста, депутати місцевих рад вшанували подвиг визволителів обласного центру та сучасних українських Героїв, які поклали свої життя, обороняючи незалежність свого народу на сході держави, хвилиною мовчання і військовим салютом.

Живі квіти лягли до пам’ятника Матері-Вітчизні, на Алею Слави Героїв АТО, на могили загиблих воїнів, а також полеглим під час окупації співвітчизникам.

Гіркою залишається пам’ять про Другу світову війну: в серцях кропивничан вона ніколи не згасне, адже у боях на території області тисячі солдатів і офіцерів виявили звитягу і патріотизм. Зруйноване місто радо зустрічало своїх визволителів і його мешканці пишаються своїми земляками, які через страждання, тяжкий труд зуміли відбудувати і підняти з руїн теперішній Кропивницький.

Сьогоднішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів – визволителів. Для них найвищим законом військової честі є захист рідної землі, її свободи і незалежності. Складні випробування, які сьогодні випали на долю всього українського народу, об’єднують нас, роблять сильнішими. Ми разом молимося за кожного українського солдата, за всіх воїнів, які зараз на полі бою віддають життя заради миру і спокою у своїй державі.

Світла їм пам’ять і вічна шана!

Усі новини