Пам’ятною ходою та покладанням квітів у Кропивницькому вшанували учасників бойових дій на території інших держав

П'ятниця, 15 лютого 2019 15:27

Сьогодні, 15 лютого, Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав, мужніх воїнів, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, що вирували у різних країнах світу.

15 лютого 1989 року - знакова дата, яка стала об’єднуючим символом мужності й честі для всіх воїнів-інтернаціоналістів. 30 років тому остання колона радянських військ залишила опалений жахливою десятирічною війною Афганістан.

І сьогодні, коли десятки тисяч українців боронять незалежність країни на Сході, воїни-афганці свідомо, добровільно, за покликом серця серед перших вступили до лав Збройних Сил України. Ці чоловіки завжди були і залишаються прикладом мужності, відваги і патріотизму для молодого покоління.

З нагоди визначної дати учасники бойових дій та громадськість міста пам’ятною ходою пройшли від площі Героїв Майдану до пам'ятника “Воїнам- інтернаціоналістам усіх поколінь”.

Цього дня керівники області та міста виконали почесну місію - на знак подяки та данини шани воїнам, які загинули внаслідок російської збройної агресії на Сході України, та відповідно до наказу Міністерства оборони України вручили “Знак пошани” Олені Олефіренко, дружині загиблого учасника антитерористичної операції, учасника бойових дій в Республіці Афганістан Народного Героя України Юрія Олефіренка.

Світлу пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів присутні вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів та панихидою.

Усі новини