Освіта Кропивницького на шляху до Нової української школи: підсумки та завдання

Середа, 28 серпня 2019 15:34

Сьогодні, 28 серпня, педагогічні працівники Кропивницького провели свою традиційну серпневу конференцію.

До участі в освітньому форумі долучилися міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Наталія Дзюба, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, педагоги та директори закладів освіти обласного центру.

Освітяни Кропивницького зібралися разом в обласній філармонії, щоб підбити підсумки  ще одного навчального року. Для освітньої галузі міста, як і для всієї України - це  рік Нової української школи. Тож найперше сьогодні згадали знакові події та проекти 2018 - 2019 навчального року.

Начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко переконана, що кожна дитина – неповторна, від природи вона має унікальні здібності, таланти та можливості. А місія Нової української школи – допомогти розкрити та розвинути їх  на основі партнерства між учителем, учнем і батьками.

- Ми створюємо та запроваджуємо новий освітній простір, і, відповідно, нового випускника, - відзначила Лариса Костенко. - А він - цілісна особистість, всебічно розвинена, здатна до критичного мислення. Патріот з активною позицією. Інноватор, здатний змінювати навколишній світ, розвивати економіку, конкурувати на ринку праці, вчитися впродовж життя. Вірю, що учительська когорта Кропивницького зможе реалізувати усі непрості завдання, що стоять перед сучасною українською освітою.

Минув вже рік як педагоги обласного центру почали попрацювати в сучасних освітніх умовах. Саме в 2019-му в Україні запрацювала НУШ. А що з цього вийшло представили вчителі та учні освітнього закладу № 25 та «Мрії».

Вітаючи педагогів з початком нового навчального року міський голова Андрій Райкович побажав усім освітянам натхнення, поваги від батьків та дітей.

- Розвиток освіти, підтримка усіх навчальних закладів міста - пріоритет у моїй роботі і в діяльності міської ради. Так було, так є, і так буде, - наголосив міський голова. - Ми пишаємось педагогами-новаторами, провідними навчальними закладами міста, молоддю, яка відмінно навчається та успішно представляє наше місто на всеукраїнських конкурсах і олімпіадах. Це і ваша заслуга! І я, як міський голова, висловлюю щиру подяку керівникам навчальних закладів, директорам дошкільних навчальних закладів, всім педагогам, які працюють з дітворою поза школою за ваш невтомний, великий і надзвичайно важливий труд.

Вісім педагогів міста отримали від міського голови сертифікати на щомісячну доплату у розмірі 50% до посадового окладу за підготовку переможців Всеукраїнських олімпіад.

Це: Віватенко Ольга, вчитель трудового навчання освітнього закладу № 30; Горобець Олена, вчитель трудового навчання освітнього закладу № 20; Бардаков Андрій вчитель трудового навчання освітнього закладу № 20; Казначєєва Марія вчитель екології «Наукового ліцею»; Карпуніна Руслана вчителька біології Гімназії нових технологій навчання; Рибальченко Валентина вчитель зарубіжної літератури та російської мови «Наукового ліцею»; Прохніцька Наталія вчитель української мови та літератури  освітнього закладу № 26; Козка Вікторія вчитель географії гімназії нових технологій навчання.

А премію дві тисячі гривень за належну підготовку учня, який при складанні ЗНО з біології отримав оцінку в 200 балів, отримала Прокопець Наталія Олексіївна, вчитель біології освітнього закладу «Вікторія-П».

У 2018-2019 навчальному році управління освіти міської ради Кропивницького проводило конкурс на отримання засобів 3D друку для оснащення кабінетів освітньої галузі «Технології» закладів освіти з метою забезпечення засобами допрофільного та профільного навчання.

Переможців оголосили сьогодні. Ними стали:

Бардаков Андрій Олексійович, вчитель трудового навчання освітнього закладу №20 за зайняте І місце з проектом «Роздрукуй майбутнє!». Педагог отримав сертифікат на 15 тисяч гривень.

Єрмаков Дмитро Олексійович, вчитель інформатики гімназії нових технологій навчання за зайняте ІІ місце в конкурсі з проектом «3d printing in school life». Нагорода - сертифікат на 10 тисяч гривень.

Безпека Олександр Вікторович, вчитель трудового навчання освітнього закладу №10 за зайняте ІІІ місце в конкур з проектом «Розробка та застосування інноваційних технологій 3D друку» отримав у нагороду сертифікат на 7 тисяч гривень.

Усі новини