Оновленим складом – за роботу

П'ятниця, 21 липня 2017 14:02

Відбулось перше засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького після рішення виконкому про новий її склад. Головувала заступник міського голови Наталія Дзюба.
– На порядок денний винесено п’ять питань: про умовно-дострокове звільнення засуджених, заміну невідбутого строку покарань більш м’яким, помилування та інші, – зазначила Наталія Дзюба. – Комісія має забезпечувати громадський контроль за дотриманням прав громадян у закладах обмеження волі.
До комісії входять представники органів юстиції, служби у справах дітей при виконкомі міської ради, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадських організацій.
– Подібні спостережні комісії діють ще з радянських часів, – додав заступник голови комісії директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, депутат міської ради Олег Краснокутський. – Пригадую, що саме завдяки такому органу нам вдалося потрапити до арештованого тодішнього міського голови Олександра Нікуліна, щоб хоча б принести їсти та убезпечити його від знущань, влаштованих йому в СІЗО. Ось, наприклад, нещодавно до мене звернулись представники виправної колонії, щоб я підписав документ, що людина померла не в стінах цього закладу, а вже після звільнення, бо у них в таких випадках великі неприємності. Я відмовився, бо кожен має відповідати за доручену ділянку роботи. І якщо не були створені належні умови для лікування людини, то ви і маєте відповідати за це.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua/onovlenim-skladom-za-robotu


Усі новини