«Олімпійський урок» для юних спортсменів у Кропивницькому

Четвер, 7 вересня 2017 16:22

«Олімпійський урок» із учнями відділень боротьби дзюдо, художньої гімнастики та настільного тенісу відбувся у  комунальному закладі «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 3» у Кропивницькому.

Під час уроку, організованого і проведеного спільними зусиллями відділу фізичної культури та спорту міської ради, обласного відділення НОК України та міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»,  дітям розповіли цікаві факти з історії виникнення і проведення Олімпійських ігор від стародавніх часів до сучасності. Директор КДЮСШ № 3 Євген Савранський ознайомив спортсменів-початківців з досягненнями дитячо-юнацької спортивної школи № 3, якій наступного року виповниться 50 років. Дітям цікаво було також дізнатися про відомих спортсменів – вихованців КДЮСШ № 3, серед яких є учасник ХХІІ Олімпійських ігор Олександр Булкін. Він посів п’яте місце у змаганнях із кульової стрільби на московській олімпіаді 1980 року.

Юні спортсмени змагалися в «Олімпійській вікторині», а найкращі знавці олімпійського спорту отримали спеціальні призи. Також кожен спробував себе у спортивних змаганнях.

На згадку про проведений захід учасники «Олімпійського уроку» отримали спортивні сувеніри та дипломи від обласного відділення НОК України.  А  КДЮСШ №3 отримала спортивний інвентар та книги з історії олімпійського спорту в рамках Всеукраїнської акції Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга».

Того ж дня на стадіоні «Зірка» до «Олімпійського уроку» долучилися учні відділення легкої атлетики комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 2».

Юні легкоатлети та їх наставники В’ячеслав Нищименко, Віталій Пархоменко, Олена Тесленко взяли активну участь в заході. Діти з цікавістю прослухали розповідь про історію олімпійського руху, відповідали на запитання «Олімпійської вікторини». Спортсмени отримали дипломи учасника «Олімпійського уроку» за підписом Президента НОК України Сергія Бубки, олімпійську літературу та сувеніри з олімпійською символікою: значки, блокноти, лінійки, щоденники.

Усі новини