«Олімпійське свято спорту» у Кропивницькому: учні гімназії Тараса Шевченка долучилися до акції #WhiteCard

П'ятниця, 29 березня 2019 14:25

У четвер, 28 березня, гімназія імені Тараса Шевченка у Кропивницького стала  центром проведення «Олімпійського свята спорту».

У спортивно-масовому заході, організованому за співпраці управління молоді та спорту міської ради Кропивницького, обласного відділення Національного олімпійського комітету України, міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та дирекції навчального закладу і присвяченого Міжнародному дню спорту заради розвитку та миру, взяли участь 80 школярів.

Під час спортивного свята діти відкрили для себе цікаві факти з історії виникнення та проведення Олімпійських ігор, дізналися про досягнення українських спортсменів-олімпійців, взяли участь у спортивних естафетах, відповіли на запитання олімпійської вікторини.

Для комплектування «Олімпійського куточка організатори спортивного свята вручили школі  літературу від Національного олімпійського комітету України. Юні спортсмени отримали сувеніри від обласного відділення НОК України і були відзначені дипломами управління молоді та спорту міської ради Кропивницького.

Щоб нагадати, що спорт є універсальною мовою, яка спонукає до миру, порозуміння та взаємоповаги між людьми, учасники заходу долучилися до акції #WhiteCard («Біла картка»), підняття якої символізує позитивну силу спорту і означає справедливе ставлення і  надання рівних можливостей усім, хто бажає долучитися до здорового способу життя, мир і нейтральність.

Усі новини