Олександр Вергун: «Якщо водій некоректно себе веде – не конфліктуйте, запишіть номер або зніміть відео. Ми обов’язково зреагуємо»

Вівторок, 11 липня 2017 19:38

П’ятничний пост у Фейсбуці кропивничанки Юлії Миргородської викликав не лише бурхливе  обговорення у соцмережі, а й став приводом для проведення засідання робочої комісії по розгляду звернень з нетактовної поведінки водіїв, яке у понеділок провів начальник управління розвитку транспорту та зв'язку міської ради Олександр Вергун.

Капітан батальйону "Святослав" Юлія Миргородська у п’ятницю, 7 липня, везла доньку до дитсадка і показала водієві маршрутки посвідчення учасника бойових дій, яке дає їй право безплатного проїзду. Каже, у відповідь почула некоректні вислови та обвинувачення у підробці документа.

Пані Юлія повернулася на ротацію із зони АТО минулого тижня. Те, що трапилось, Юлія Миргородська описала у соцмережі, цей допис побачив Олександр Вергун і влаштував зустріч перевізників та обуреної пасажирки.

Водій Сергій запевняє, що про купівлю посвідчення не говорив і вибачається.
«Я не казав, що купили (посвідчення учасника бойових дій), я казав, що багато посвідчень і я не можу вам поступитися місцем, кого-то підняти. Єдине, що я можу – поступитися своїм місцем… Я перепрошую звичайно, я трошки, це саме, проемоціонував», - говорить водій.

Директор компанії-перевізника запевняє – жодних скарг на підприємство за останній час не було. «Чи є місце таким випадкам, як відмова у пільговому перевезенні – то це неправда. Ми близько 100 чоловік на кожен транспортний засіб перевозимо безкоштовно», – запевняє Маргарита Білобородова.

Олександр Вергун розповідає, допис Юлії Миргородської у соцмережі побачив відразу і спланував зустріч скаржниці з перевізниками у понеділок.

«Керівники підприємств, що здійснюють пасажирські перевезення, досить швидко зреагували на наше запрошення і прийшли з водіями, які є героями тих чи інших ситуацій, які сталися у нас за вихідні у місті. Ситуацію ми розглянули, вислухали і одну, і іншу сторону. Керівниками підприємств ці ситуації будуть ще додатково вивчені і будуть вжиті заходи до водіїв, скоріш за все адміністративного впливу. Вивчиться історія роботи цього водія, можливо, хтось і догану отримає, хтось отримає просто попередження», - повідомив Олександр Вергун. 

Окрім ситуації між пані Миргородською і водієм 113-го маршруту, на засідання обговорювали ще два випадки нетактовної поведінки водіїв маршруток: конфлікт на «Центральному маршруті», який з суботи жваво обговорюється в соцмережах і випадок, коли водій 55-го маршруту не помітив у дзеркало пасажира і рушив з місця з його речами, які на той момент були в салоні мікроавтобусу.

Аби скарга на нетактовну поведінку водія була обгрунтована, Олександр Вергун радить пасажирам ні в якому разі не вступати з водієм в конфлікт, по можливості робити фото чи відео з місця пригоди, записати державний номер автомобіля, а також мати свідків того, що сталося.

«Допоможе об’єктивно розглянути ситуацію, якщо буде свідок, людина, яка погодиться свідчити. Потрібно взяти контактний номер телефона свідка і прийти з ним на засідання комісії, де буде розглядатися ця скарга, щоб він підтвердив слова скаржника», - порадив Олександр Вергун.  

Усі новини