Олександр Вергун: Кропивницький одним із перших міст в Україні розпочав опалювальний сезон

Середа, 27 жовтня 2021 14:49

Кропивницький – одне з перших міст в Україні, де розпочався опалювальний сезон. На цьому наголосив заступник міського голови Олександр Вергун під час брифінгу у міській раді сьогодні, 27 жовтня.

Першими тепло в обласному центрі отримали заклади охорони здоров’я: 15 жовтня запрацювали системи опалення в пологовому будинку і дитячій обласній лікарні. Наступного дня теплоносій подали до палат лікарні швидкої медичної допомоги і відділення №1 Центральної міської лікарні на Фортечних валах.

22 жовтня була розпломбована Південно – Західна котельня, яка забезпечує теплом 2/3 території Кропивницького. В першу чергу тепло пішло до приміщень дитячих садочків.

- На жаль, в ході запуску ПЗК вчора був виявлений порив на мережах у 101 мікрорайоні на проспекті Університетському, - відзначив Олександр Вергун. – Але аварійні бригади підприємства були готові до ускладнень під час старту опалювального сезону і мають відновити теплопостачання до кінця сьогоднішнього дня.

А від 25 жовтня включено теплогенеруюче обладнання і на Кропивницькій ТЕЦ. Тут процес запуску найскладніший і найдовший, оскільки головним завданням «Теплоелектроцентралі» є вироблення електричної енергії, а теплоносій нагрівається в процесі охолодження генераторів. Тож перший день розкрути ТЕЦ був технологічним і сьогодні до вечора  тепло має надійти до житлового фонду і об’єктів соціально – культурної сфери.

- Сьогодні ми вже маємо температуру теплоносія по ТЕЦ – 40 градусів, а Південно – Західна котельня видає до 50 градусів, - повідомив заступник міського голови. – Крім того поступово запускаються малі котельні у мікрорайонах міста, їх – 18. Поки що залишаються не включеними – 5. Із 669 житлових будинків, які мають централізоване теплопостачання, заповнені водою вже 554 – це 73%.  Поступово виходимо на сталий режим роботи теплогенеруючих потужностей.

Усі новини