Олександр Мосін: Для Кропивницького вперше за 25 років придбано 20 нових тролейбусів – це головний результат розвитку галузі

Середа, 18 січня 2017 11:41

Придбання для Кропивницького 20 нових тролейбусів та інші питання, пов’язані з розвитком галузі пасажирського транспорту в обласному центрі стали одними з головних питань під час звітної прес-конференції заступника міського голови Олександра Мосіна.

Транспортна галузь — одна із найважливіших складових міського господарства. На сьогодні у місті працюють 36 автобусних маршрути, на 32 працюють маршрутні таксі, а на 4 - автобуси у звичайному режимі руху. Маршрути обслуговують 10 підприємств-перевізників, у власності яких знаходиться 450 мікроавтобусів, переважно БАЗів, 15 транспортних засобів середньої місткості та 2 великих автобуси NEOPLAN.

Заступник міського голови відзначив, що в транспортній галузі обласного центру на сьогодні існує багато питань, які потребують вирішення і завдання міської влади полягає у тому, щоб це робилося системно. Так, після повернення тролейбусного парку до комунальної власності, із 26 квітня в Кропивницькому КП “Електротранс” обслуговує 3 маршрути. На лініях працюють 18 тролейбусів великої місткості, які здійснюють перевезення усіх пільгових категорій населення, передбачених чинним законодавством України.

- Головний результат 2016 року у транспортній галузі — придбання для міста 20 нових тролейбусів вперше за 25 років, — наголосив Олександр Мосін. — Також разом із депутатами міської ради нам вдалося вирішити проблему мікрорайонів Старої Балашівки і Великої Балки та поновити два маршрути – 111-б і 118.

Заступник міського голови відзначив і той факт, що підприємством-перевізником «УкрАвтоІнвест», що обслуговують міські автобусні маршрути № 5-а, 8, 11, 103, 126, обладнано транспортні засоби пристроями GPS-навігації, яка поки що працює у тестовому режимі.

Усі новини