Олег Вовенко: ефективне використання земельного фонду – гарантія стабільного наповнення міського бюджету Кропивницького

Вівторок, 19 лютого 2019 16:31

Управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища є розробником і виконавцем двох бюджетних галузевих програм соціально-економічного розвитку міста Кропивницького: Програми розвитку земельних відносин на 2017 – 2019 роки і Програми природоохоронних заходів місцевого значення на 2018-2020 роки. Це відзначив в.о. начальника управління Олег Вовенко сьогодні, 19 лютого,  під час звіту за результатами виконання заходів програм у 2018 році.
 За інформацією Олега Вовенка,  управління забезпечило у 2018 році  надходження запланованих податкових та неподаткових доходів до загального фонду міського бюджету, у тому числі:

  • земельний податок з юридичних осіб  становить 30590,9 тис. грн,  при плані в рік 31335,1 тис.грн;
  • земельний податок з фізичних осіб - 3241,6 тис. грн.,  при плані в рік  2464,9 тис.грн;
  • орендна плата з юридичних осіб  - 55195,2  тис. грн.,  при плані  в рік 55092,9 тис.грн;
  • орендна плата з фізичних осіб   - 10888,4 тис грн. , при плані в рік 11207,1 тис.грн.

Крім того, до міського бюджету розвитку надійшли кошти у сумі 1181,4 тис.грн. від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності, при запланованих 2350,00 тис. грн. на рік та екологічний податок  -  904,2  тис., при плані на рік 893,2 тис.грн.

- Відповідно до норм Податкового Кодексу України та законів України,  міська рада Кропивницького 12 липня 2018 року прийняла рішення «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Кропивницького»,  що дасть змогу додаткового наповнення бюджету міста від плати за використання земельних ділянок, - підкреслив Олег Вовенко. -  Управління продовжуватиме  виконання  робіт з інвентаризації земель міста для залучення додаткових коштів. Спеціалісти управління регулярно надають необхідні матеріали до юридичного управління міської ради та місцевої прокуратури щодо боржників зі сплати за землю для здійснення ефективної претензійної роботи по стягненню податкового боргу по платі за землю.

За інформацією Олега Вовенка, бюджет Програми  природоохоронних заходів місцевого значення на 2018-2020 роки за рахунок  коштів фонду охорони навколишнього природного середовища   склав   1, 829 мільйона гривень, які були використані  на  проведення заходів з охорони і раціонального використання водних ресурсів, з охорони і раціонального використання природних рослинних ресурсів та збереження природно-заповідного фонду.

Управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища проводить роботу щодо охорони і раціонального використання водних ресурсів. Тривають  роботи з підтримання належного санітарного стану території уздовж русла річки Інгул.

Відповідно до звернень управління освіти міської ради   Кропивницького, виконано комплекс робіт по здійсненню догляду за зеленими насадженнями, видаленню  аварійних дерев на територіях загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.  
Враховуючи пропозицію ДНЗ № 63, що розташований по вулиці Академіка Тамма, 4-а, виконано роботи з озеленення території навчального закладу.

Усі новини