Олег Краснокутський: міська рада Кропивницького не підтримує ідею скасування нової нормативно-грошової оцінки землі

Середа, 20 березня 2019 13:02

Депутати міської ради не підтримують  пропозицію скасувати рішення про затвердження  нормативно-грошової оцінки землі у Кропивницькому. Це відзначив депутат від фракції політичної партії «Наш край», голова постійної депутатської комісії з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку Олег Краснокутський, коментуючи намагання деяких колег по депутатському корпусу відмінити рішення, яким впроваджена нова нормативно-грошова оцінка земель обласного центру.

За словами Олега Краснокутського, під час засідання бюджетної комісіі були спроби звинувачення її членів у блокуванні відміни рішення сесії міської ради про затвердження грошової оцінки землі. Подібна ситуація виникла і в ході сесійного засідання у вівторок, 19 березня.

Депутат наголосив, що у таких діях колег чітко простежується політична складова. Одночасно,  Олег Краснокутський звернув увагу, що міський голова Андрій Райкович у перемовинах із промисловцями та підприємцями досяг домовленостей  про можливість додаткового опрацювання нормативно-грошової оцінки землі у Кропивницькому впродовж двох тижнів та внесення напрацьованих поправок до вже прийнятого документу.

 - Я сподіваюся, наші опоненти вже теж зрозуміли, що не можна далі політизувати це питання, треба іти тим шляхом, який вчора підприємці і міський голова визначили, а ми підтримали на бюджетній комісії, - відзначив депутат. - Ми не будемо гратись у політику, ми будемо приймати рішення, які дійсно дозволять навести лад у питаннях землевпорядкування у Кропивницькому.

На думку Олега Краснокутського, багато бізнесменів просто не приділяли уваги належному оформленню власної землевпорядної документації, реєстрації  цільового використання земельних ділянок.  Депутат переконаний, що ефективніше буде внести потрібні зміни до нормативного документу в частині запровадження понижуючих коефіцієнтів функціонального використання землі, особливо для тих, хто використовує земельні ділянки для промислових цілей.

- А тим, хто просто набрав собі землі, хочу сказати: якщо взяли землю у громади, то платіть за неї в бюджет, - наголосив Олег Краснокутський. - Усім управлінням і відділам, які працюють над дохідною частиною бюджету, ми встановили контрольний термін. Тепер вони щоквартально звітуватимуть перед бюджетною комісією про результати наповнення бюджету, а це дозволить нам побачити, чи є плюс у міській скарбниці, чи ні. Роботу по збору податків ми ретельно контролюватимемо. Тому, я думаю, все буде спокійно, прозоро і по закону.

Усі новини