Оксана Макарук: найнадійніший захист та профілактика кору — імунізація

П'ятниця, 12 січня 2018 08:38

Із початку 2018 року в Україні ускладнилася епідемічна ситуація із захворюваністю на кір, тож у Кропивницькому постало питання вакцинації дітей проти цієї хвороби.

За словами начальника управління охорони здоров’я Оксани Макарук, в обласному центрі щеплення виконуються планово та системно, а місто нележним чином зебезпечене вакцинами.

Посадовець також зазначила, що зробити щеплення проти кору безкоштовно можна у медичних закладах Кропивницького. А ще вакцину можна придбати в аптеках обласного центру.

- Є вакцини індійського виробництва, вони безкоштовні, отримані із державного бюджету. За бажанням в аптеках міста можна придбати вакцини іншого, французького або бельгійського виробництва, - повідомила Оксана Макарук. - Наразі у школах і дитячих садках ведеться роз’яснювальна робота щодо необхідності профілактики кору. Найефективнішим у цьому випадку буде проведення імунізації дітей різних вікових груп.

Начальник управління наголосила на тому, що зробити щеплення дитині можна незалежно від плану, у будь-який час, навіть, якщо батьки раніше відмовлялись від вакцинації. При цьому спалах чи епідемія кору не є протипоказанням.

Усі новини