Обережно! Стихійна торгівля — шлях до інфекційних захворювань!

Понеділок, 25 лютого 2019 16:03

Кропивницьке міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в області нагадує, що вживання продуктів харчування, придбаних у місцях стихійної торгівлі, може призвести до тяжких інфекційних захворювань, а саме: ботулізму, сальмонельозу, дизентерії, бруцельозу, харчових отруєнь, у тому числі отруєнь грибами. Захворювання можуть мати летальний кінець.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що харчові продукти, які реалізуються на стихійних ринках, законодавчо визначені як завідомо небезпечні та непридатні для споживання людиною. Такі харчові продукти неможливо проконтролювати чи перевірити. Особи, які їх продають, не мають документів, що підтверджують безпечність та якість продукції, а також не проходять обов’язкових профілактичних медичних оглядів. Продукти зберігаються та реалізуються в антисанітарних умовах, без дотримання належного температурного режиму та в місцях не пристосованих для торгівлі.

Молоко, масло, сметана, сир повинні надходити для продажу в чистому посуді (скляному, глиняному, глазурованому, алюмінієвому, емальованому), щільно закритому кришками, а не в одноразових пластикових пляшках невідомого походження, які вже були у використанні. Якими б чистими не виглядали пластикові пляшки, прослідкувати їхнє походження та з’ясувати, з чим вони контактували, не можливо.

Пам’ятайте, що найефективніший спосіб боротьби з несанкціонованою торгівлею – не купувати продукти харчування на стихійних ринках.

Бережіть своє здоров’я та споживайте відповідально!

Усі новини