Об'єднанню бути: Новенська рада проголосувала за приєднання селища Нового до Кропивницького

П'ятниця, 16 серпня 2019 20:00

Сьогодні, 16 серпня, відбулось друге засідання тридцять першої сесії Новенськоі селищної ради, на якій депутати підтримали рішення про приєднання селища Нового до Кропивницького. 

До роботи сесії також долучився секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов, заступник міського голови Андрій Паливода, депутат міської ради Валентина Яремчук та керівники виконавчих органів.

Першим депутати розглянули питання про затвердження результатів громадських слухань та меморандуму, до якого у процесі обговорення були внесені деякі зміни. Зі свого боку секретар міської ради запевнив присутніх на засіданні сесії, що міська влада підтримує усі вимоги, зазначені у меморандумі. 

- Ініціатива приєднати селище Нове до міста з'явились кілька років тому. Був напрацьований певний шлях, який ми презентували селищному голові. Потім ми довго чекали на громадські слухання і нарешті вони відбулись - новенці висловились за приєднання до міста, - наголосив Андрій Табалов. - Щодо меморандуму - це звичайна робота, яку повинен виконувати як селищний голова, так і депутатський корпус. Це та робота, яку повинна буде виконувати міська влада, коли селище приєднається до Кропивницкого. Ні у мене, як секретаря міської ради, ні у міського голови ніяких сумнівів стосовно меморандуму немає. Це нормальна вимога громади, яка хоче нормально жити і розвиватись в рамках міста обласного значення. Я запевняю вас, як представник міської ради Кропивницького, що меморандум буде підтриманий і підписаний.

Також очільник депутатського корпусу міської ради зауважив, що цілком логічно приєднувати невеликі населені пункти, території яких знаходяться поряд з обласним центром.

За об'єднання з містом проголосувало 16 обранців із 19 присутніх на засіданні, двоє проголосували проти, ще один утримався.

Усі новини