Новомиколаївка на півтори доби залишиться без води: у Кропивницькому триває масштабна реконструкція інженерних мереж

Понеділок, 13 травня 2019 14:52

У Кропивницькому триває модернізація інженерних мереж міського водопровідно-каналізаційного господарства. Черговим етапом реконструкції стане заміна аварійного каналізаційного колектору по вулиці Ельворті.

За інформацією директора Кропивницького ВКГ Валентини Давидчук, роботи по заміні трубопроводів системи водовідведення розпочнуться вже 15 травня, на ділянці між вулицею Братиславською і аркою залізничного шляхопроводу. Реконструкція потребує відключення водопостачання для мешканців багатоповерхівок мікрорайону Новомиколаївка.

- Подача води  до житлових будинків буде припинена від 10.00 п’ятниці, 17 травня, по 20.00 суботи, 18 травня, - попередила Валентина Давидчук. – У цей час ремонтна бригада матиме можливість демонтувати старі залізобетонні труби, які перебувають сьогодні в аварійному стані і постійно створюють загрозу виникнення аварійної ситуації. На час відключення воду підвозитимуть цистернами, графіки розмістимо на сайті ОКВП “Дніпро-Кіровоград”. Просимо у мешканців міста вибачення за тимчасові незручності, але такі роботи не можуть бути виконані без відключення водопостачання.

У той же час, приватний сектор Новомиколаївки залишиться з водою. Водопровідні системи таких будинків не підключені до насосної станції, у багатьох домоволодіннях облаштовані зливні ями, тож з перекачкою каналізаційних вод від зони приватної забудови і підвезеної води, яку використовуватимуть мешканці багатоповерхівок, міськводоканал впорається. Одночасно, спеціалісти підприємства використають час відключення водопостачання для обов’язкового промивання резервуарів та поточного ремонту насосного обладнання.

Модернізації інженерних мереж водопровідно-каналізаційного господарства Кропивницького дав високу оцінку міський голова Андрій Райкович.

- Вулиця Ельворті була найаварійнішою ділянкою системи водовідведення в обласному центрі. Старі залізобетонні труби вже майже розсипалися, їх замінять на найсучасніші – пластикові, - підкреслив міський голова. – На жаль, всі реконструкції, які ми проводимо у місті, вимагають певних незручностей. Але це тимчасово, а нагородою кропивничанам стане новітня інженерна система з гарантією експлуатації впродовж 50 років, технічні пориви у якій будуть виключені, а якість надання послуг – значно підвищиться. Мінімізація технічних втрат води, у свою чергу, значною мірою впливатиме також на стабільність тарифної політики у сфері водопостачання та водовідведення.

Крім того, очільник міста наголосив на необхідності забезпечення жорсткого контролю якості під час виконання всіх робіт по заміні трубопроводів. Адже облаштоване нове асфальтове покриття по вулиці Ельворті і в інших мікрорайонах міста, де здійснюватиметься реконструкція  має служити довго.

Усі новини