Нова редакція Статуту територіальної громади міста Кропивницького може бути затверджена вже у червні 2017 року

П'ятниця, 31 березня 2017 12:00

У Кропивницькому продовжується робота над створенням Статуту територіальної громади міста. Довгий час робоча группа із 22 членів, 11 депутатів, 6 працівників виконавчих органів та 5 громадських активістів, скликана для опрацювання документу, не могла зібратися через відсутність кворуму. Не змогли зібратися ініціатори написання Статуту і сьогодні, 31 березня.

У той же час, про важливість прийняття нової редакції Статуту територіальної громади наголосила депутат міської ради Валентина Яремчук, яка підготувала відповідне звернення, закликаючи максимально прискорити всі процедури.

- На жаль, так, у нас є проблема зібрати кворум, - відзначив голова робочої групи, секретар міської ради Андрій Табалов. – З боку міської влади немає жодних зволікань, ми хочемо, щоб цей документ вийшов якісним і якнайшвидше був прийнятий. Головним чинником гальмування роботи залишається сьогоднішня ситуація у міській раді. Половину складу комісії – депутати міської ради. Я запропонував чіткий графік проведення сесій. Сьогодні цей графік порушений, що тягне за собою, відповідно, і збій у роботі всіх комісій, робочих групп, в яких працюють депутати.

Андрій Табалов запропонував членам групи не припиняти роботу на Статутом, але дещо змінити форму роботи і більше працювати дистанційно, щоб до кінця весни вийти на результат.

Тож робоча група погодилася із запропонованим графіком роботи, який озвучив начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан. Планується, що до 5 квітня варіант Статуту на основі чернівецького прототипу із правками, які внесли до нього керівники виконавчих органів міської ради, буде розісланий в електронному варіанті на поштові скриньки всіх членів робочої групи. На 12 квітня оголошується засідання групи, до цього часу активісти мають попрацювати із текстом. І вже 27 квітня проект Статуту має бути підготовлений для розміщення на офіційному сайті міської ради. У такому випадку міська рада зможе затвердити Статут територіальної громади вже на першій літній сесії.

Усі новини