Наталія Дзюба: усі кропивницькі діти мають виховуватися у родинах

Середа, 15 лютого 2017 11:23

Діяльність служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради Кропивницького здійснюється на підставі Міської програми соціально-правового захисту дітей, профілактики правопорушень у дитячому середовищі та популяризації сімейних форм виховання. Це відзначила заступник міського голови Наталія Дзюба під час своєї звітної прес-конференції у міській раді.

За інформацією Наталії Дзюби, на виконання програми у 2016 році було проведено 138 рейдів, в ході яких 14 дітей влаштовано до комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей», а 8 дітей, які потребували медичної допомоги, направлено до закладів охорони здоров’я.

В результаті проведення реабілітаційних заходів з дітьми та їх батьками до рідних сімей вдалося повернути 5 дітей. Впродовж 2016 року працівники служби у справах дітей взяли участь у 483 судових процесах при розгляді цивільних справ, з них на 63 – вирішувалося питання усиновлення дітей та у 280 судових засіданнях при розгляді кримінальних справ щодо дітей, які скоїли правопорушення.

Минулого року службою організовано проведення 54 засідань комісії з питань захисту прав дитини, за результатами яких підготовлено 66 рішень виконавчого комітету міської ради.

На обліку служби у справах дітей перебуває 612 дітей, з яких 131 усиновлена дитина та 373 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

Протягом року п’ятеро дітей, які перебували на обліку служби, були усиновлені. Всього сімейними формами виховання охоплено 91 % дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування:

- 14 дітей виховуються в комунальному закладі «Дитячий будинок «Наш дім» Кіровоградської міської ради (діти старшого віку),

- 10 дітей виховуються в інтернатних закладах для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (діти з суттєвими вадами здоров’я);

- 10 дітей перебувають під опікою професійних навчальних закладів.

Усі новини