Начальник ЖЕО №1 у Кропивницькому заявила про можливе шахрайство з квартирою самотньої пенсіонерки

П'ятниця, 27 січня 2017 14:20

Шахрайства та злочинні оборудки із заволодінням житла громадян досить розповсюджені у всьому світі. У Кропивницькому, завдяки уважності та небайдужості громадян можливо вдасться попередити один із таких злочинів.

Сьогодні, 27 січня, начальник житлово – експлуатаційної організації №1 Світлана Ковальова на прес – конференції у міській раді підняла тривогу і через засоби масової інформації звернулася до органів поліції з проханням відкрити кримінальне провадження через можливу спробу заволодіння квартирою самотньої літньої жінки, яка впродовж двох років перебуває на лікуванні в обласній психіатричній лікарні на селищі Новому.

За її словами, вчора, 26 січня, мешканці будинку №14а по вулиці Юрія Олефіренка зателефонували до ЖЕО №1 і повідомили, що невідомі люди виламали двері квартири №33 і встановлюють нові.

На вимогу начальника ЖЕО особи, які зайшли до помешкання жінки надали копію договору купівлі-продажу цієї квартири від 20 січня 2017 року. Підозру у Світлани Ковальової викликав той факт, що пенсіонерка Лілія Спектор у ньому значиться мешканкою міста Гладстон штату Орегон у Сполучених Штатах Америки, там же вона 18 лютого 2016 року через місцевого нотаріуса ніби то і оформила доручення на право продажу квартири від її імені.

Рієлтерські функції по операції з нерухомістю “за дорученням” виконав такий собі Василь Цибуля, мешканець села Григорівка Новоукраїнського району. Саме він і здійснив продаж квартири а договір купівлі-продажу засвідчив нотаріус із Кропивницького. Відповідно до тексту документу, квартиру пенсіонерки купила мешканка Кропивницького Лариса Ч. За 75 тисяч гривень.

Головний лікар обласної психіатричної лікарні Олександр Тарасенко телефоном підтвердив що жінка і сьогодні перебуває на лікуванні.

А сама власниця квартири Лілія Давидівна Спектор, до якої того ж дня завітала Світлана Ковальова у супроводі місцевих журналістів, заявила, що впродовж двох років не виходила із медичного закладу, не підписувала жодних документів, не надавала нікому ніяких доручень і не продавала власну квартиру. Більше того, вона попросила про допомогу в захисті свого майна, оскільки боїться залишитися безхатченком.

Світлана Ковальова також звернула увагу на той факт, що у договору купівлі-продажу йдеться про виготовлення «Кіровоградським обласним об’єднаним бюро технічної інвентаризації» у грудні 2016 року технічного паспорта на цю квартиру. А для виготовлення такого паспорта необхідно зайти у квартиру, що у цей час було неможливим – працівники ЖЕО помешкання опечатали і забили двері цвяхами.

І вже зовсім фальшими документом, на переконання Світлани Ковальової, є довідка, видана 13 січня 2017 року ЖЕО №1 за №4145 про відсутність зареєстрованих у квартирі мешканців.

- У 2017 році наша житлово – експлуатаційна організація всього видала 120 довідок, - наголосила Світлана Ковальова. – Тож порядковий номер довідки ніяк не може бути в тисячах. Крім того, хтось упродовж майже двох років сплачував за пенсіонерку квартплату.

Уся сукупність фактів дала підстави керівнику ЖЕО звернутися до органів поліції. За її словами, сьогодні після прес – конференції вона спільно з юристом підготує відповідну заяву.

- Можливих злочинців необхідно упередити, квартиру опечатати, - підкреслила Світлана Ковальова. – Адже представники нового власника попередили, що вони готуються після заміни дверей розпочати встановлення нових вікон.

Фото - Перша електронна газета

Усі новини