На в’їзді до Кропивницького будують паркінг для відстою великовагового транспорту

Четвер, 27 червня 2019 16:46

Сьогодні, 27 червня, під головуванням заступника міського голови Олександра Вергуна відбулося чергове засідання комісії з питань організації руху  великовагового транспорту територією Кропивницького.

На сьогоднішнє засідання запросили і керівників всіх великих підприємств міста, які користуються послугами великотоннажних автопоїздів.

На запрошення відгукнувся  лише один представник компанії «Кернел». Він повідомив, зокрема, що на підприємстві намагаються чітко дотримуватись розпорядження міського голови, яким визначено, що із 20 червня по 31 серпня 2019 року забороняється рух вулицями Кропивницького вантажівок загальною масою понад 24 тонни і з навантаженням на вісь понад 7 тонн у денну пору доби при температурних показниках повітря вище 28 градусів за Цельсієм.

Крім того,  підприємство взялося облаштовувати на вулиці Мурманській зупинку для відстою вантажівок. Вона буде   розрахована на 150 місць. Паркінг планують відкрити до початку осені і обіцяють не перевантажувати місто фурами, бо до заводу водії будуть під’їжджати по черзі, за викликом диспетчера.

У свою чергу, Олександр Вергун попросив представника підприємства максимально пришвидшити процес відкриття майданчика для відстою транспорту.

- Ми повинні жорстко дотримуватись правил експлуатації дорожнього покриття при високих температурних режимах, – наголосив заступник міського голови. – Дороги міста не призначені для такого навантаження, вони руйнуються під колесами важкого транспорту. Я вдячний представникам поліції за те, що почали зупиняти великогабаритні машини, ми тепер бачимо, як вони стоять на кожному в’їзді в місто. У той же час, керівник комунального підприємства СМЕО Олександр Шумейко повідомив, що відповідні дорожні знаки на в’їздах до Кропивницького відновили.

Усі новини