На реалізацію Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей у міському бюджеті Кропивницького передбачено 10,5 мільйонів гривень

Вівторок, 10 жовтня 2017 14:50

У Кропивницькому із 2014 року діє Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей. Про виконання пунктів програми у поточному 2017 році прозвітувала керівник відділу соціальної підтримки населення міської ради Кропивницького Юлія Вовк під час прес-конференції сьогодні, 10 жовтня.

За інформацією Юлії Вовк, головними завданнями Комплексної програми є надання соціальної допомоги та підтримки учасникам АТО, членам сімей загиблих, військовополонених та зниклих безвісти учасників АТО під час виконання військових обов’язків. Програмою також передбачено надання комплексних медичних, психологічних та соціальних послуг учасникам АТО і членам їх сімей та забезпечення дітей учасників АТО безкоштовним харчуванням у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

- Основним джерелом фінансування Комплексної програми є міський бюджет, - відзначила Юлія Вовк. - Так у 2017 році на виконання Заходів з реалізації Комплексної програми передбачені кошти у сумі 10502,9 тис. грн., призначені для надання як одноразової, так і щомісячної матеріальної допомоги. У січні - вересні 2017 року матеріальна допомога була надана 4 членам сімей військовополонених та зниклих безвісти під час виконання військових обов'язків в зоні АТО на загальну суму 100,0 тис. грн. Одноразову матеріальну допомогу отримали 27 постраждалих учасників антитерористичної операції на загальну суму 107,5 тис. грн. та 743 учасники антитерористичної операції на суму 2229,0 тис. грн.

Начальник відділу звернула увагу, що щомісячна матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань надана 46-ти сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції, яким станом на 30 вересня 2017 року вже виплачено 152,225 тис. грн. Щомісячна матеріальна допомога у сумі 519,0 тис. грн. виплачена і 40 дітям загиблих учасників антитерористичної операції.

Цього року з нагоди Дня незалежності України було виплачено одноразову матеріальну допомогу у розмірі 2 тис. грн кожному 52 членам сімей загиблих, військовополонених та зниклих безвісти під час виконання військових обов'язків. Із нагоди Міжнародного дня захисту дітей та Дня знань дітям загиблих, військовополонених та зниклих безвісти учасників АТО придбано подарунки на загальну суму 27,0 тис. грн.

Щодо безкоштовного оздоровлення, Юлія Вовк повідомила, що у 2017 році такою можливістю скористались 108 дітей учасників АТО, у тому числі 5 осіб, батьки яких загинули під час виконання військових обов'язків в зоні АТО. А управління освіти міської ради Кропивницького забезпечило безкоштовним організованим оздоровленням влітку у таборах з денним перебуванням на базі навчальних закладів 539 дітей шкільного віку, батьки яких загинули або є учасниками АТО.

Начальник відділу соціальної підтримки населення також зазначила, що із січня по жовтень 2017 року 611 вихованців дошкільних навчальних закладів міста та 1035 учнів загальноосвітніх навчальних закладів були забезпечені безкоштовним харчуванням на загальну суму 1913,23 тис. грн. Крім того 56 дітям учасників антитерористичної операції надано 50 % пільгу по оплаті за навчання в школах естетичного виховання.

Юлія вовк повідомила, що станом на 01 жовтня 2017 року міською радою Кропивницького було надано 981 дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідного цільового призначення орієнтовною площею 98 га, із них передано у власність 741 земельну ділянку орієнтовною площею 74 га. А для сім’ї загиблого воїна та інваліда війни, які потребували житло та перебували на обліку для поліпшення житлових умов у 2017 році за кошти державного бюджету було придбано квартиру.

Під час прес-конференції Юлія Вовк наголосила, що лікувально-профілактичні заклади комунальної власності міста надають медичну допомогу учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей виключно за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених міською Комплексною програмою. На виконання даної програми по галузі “Охорона здоров’я” у 2017 році передбачені видатки у сумі 975,7 тис. грн. Станом на 01 жовтня 2017 року використано кошти у сумі 792,89 тис. грн

Кропивницькій міській організації захисників Вітчизни “Бойове братство” для виконання її статутної діяльності надано фінансову підтримку у сумі 30,0 тис. грн.

Усі новини