Місто живе, поки воно розбудовується: у Кропивницькому стартувала галузева сесія Муніципального форуму “TIME to INVEST”

Вівторок, 28 травня 2019 16:42

Сьогодні, 28 травня, у Кропивницькому на базі ПАТ “НВП Радій” відбулася галузева сесія “Будівництво. Енергозбереження. Архітектура” Муніципального інвестиційного форуму “TIME to INVEST”. Організаторами заходу виступили міська рада Кропивницького, Центральноукраїнська спілка будівельників та Конфедерація будівельників України.

Головна мета Форуму — конструктивне обговорення актуальних питань у сфері будівництва та енергозбереження, напрацювання спільних позицій для розвитку галузі будівництва та формування стратегії розбудови обласного центру.

Галузеву сесію урочисто відкрили переможці міжнародних фестивалів у Франції та Польщі, “співочі янголи” Кропивницького  - хори «Согласіє» та «Веселка». Увазі гостей форуму була підготовлена відеопрезентація “Архітектурні перлини міста Кропивницького”. У роботі сесії взяли участь  спеціально запрошені гості з Києва — генеральний директор Директорату технічного регулювання у будівництві Міністерства регіонального розвитку України Ганна Бондар та голова Ради директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов.

З вітальним словом до учасників Форуму звернувся секретар міської ради Андрій Табалов.

- Муніципальний форум “TIME to INVEST” став уже знаковим і традиційним для Кропивницького. Він є свідоцтвом того, що керівництво і громада міста думають про  своє майбутнє і мають серйозні наміри, як щодо співпраці з інвесторами, так і розвитку, забудови, енергозбереження нашого міста, - відзначив Андрій Табалов. - Вкрай важливим завданням для обласного центру на найближчі роки  є розбудова території, адже ми розуміємо - місто живе, поки воно будується. Саме тому впровадження енергозберігаючих заходів, технологій і сучасного обладнання у галузі будівництва є для нас стратегічно важливим пріоритетом та ключовою складовою перетворення Кропивницького у сучасне місто, яке буде не тільки комфортним для мешканців, але ще й ефективним у плані використання цих технологій. Переконаний, що наш форум стане саме тим майданчиком, на якому можна обмінятись досвідом, підвищити кваліфікацію, презентувати отримані знання, а це слугуватиме подальшим поштовхом для розвитку будівельної та енергетичної галузі нашого міста та всієї України.

Учасники Форум у своїй роботі розділилися на дві платформи: дискусійну та практичну, на яких фахівці обговорювали реформування у сфері енергозбереження, інноваційні технології освітлення, екологічно чисті засоби генерації тепла, системи фасадного утеплення та використання сонячної енергії. Крім того, під час проведення круглого столу заступник міського голови Олександр Мосін презентував Генеральний план міста.

По завершенні форуму на його гостей очікує захоплююча екскурсія історичними місцями Кропивницького.

Усі новини