Міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів зустріч з головою групи радників з підтримки реформ (SAGSUR) Іваном Міклошем

Середа, 1 листопада 2017 19:28

Сьогодні, 01 листопада, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів зустріч з головою групи радників з підтримки реформ (SAGSUR) Іваном Міклошем.

У зустрічі взяли участь також заступник міського голови Олександр Мосін, начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова, начальник управління економіки міської ради Андрій Паливода, начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук.

 Андрій Райкович у своєму вітальному слові відзначив, що він радий знайомству з командою, яка фахово допомагає реалізації вкрай необхідних реформ у нашій державі.

 - За два роки в міській раді я розумію і відчуваю, що місту для його ефективного розвитку, як і всій країні, необхідні інвестиції. В умовах децентралізації ми реально відчули, що здобули можливість вкладати кошти в інфраструктуру, в реалізацію соціальних програм, - відзначив Андрій Райкович. -  Ми лише місяць тому впродовж тижня відкрили чотири потужних і сучасних медичних заклади. Міська влада за рік створила комунальне автопідприємство і випустила на маршрути 40 одиниць нового вітчизняного, великогабаритного, пасажирського транспорту: 20 тролейбусів і 20 автобусів – а це серйозна конкуренція приватним монополістам на ринку пасажирських перевезень.  От, де б ми хотіли залучити європейські інвестиції і вже робимо для цього перші кроки у сфері реконструкції системи теплоенергетики. Передусім, це утеплення, теплосанація шкіл, лікарень, бюджетних установ.

 Міський голова зауважив, що має великі сподівання на економічний, фінансовий блоки реформ, комунальні служби та депутатський корпус, які працюватимуть і створюватимуть сприятливий  інвестиційний клімат, аби вивести Кропивницький до рівня територій, які продуктивно модернізують комунальне господарство, реформують економіку, соціальну сферу і крок за кроком рухаються вперед.

У свою чергу Іван Міклош, який є колишнім віце-прем'єр-міністром, екс-міністром економіки і фінансів Словаччини розповів, що їх група створена два роки тому, і зараз включає в себе 12 провідних іноземних та українських фахівців. Члени групи постійно надають консультації Уряду України щодо проведення реформ в найбільш ефективний спосіб, базуючись на реальному досвіді успішних економічних реформ Польщі та Словакії.

- Група перебуває в безпосередньому контакті з Кабінетом Міністрів України, Адміністрацією Президента, Верховною Радою. Фінансується коштом міжнародних донорів, – повідомив Іван Міклош. – А напрямки нашої роботи різні: це і приватизація і корпоративне управління державними підприємствами, фіскальна політика, земельна реформа, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату.

Іван Міклош поцікавився у міського голови, яка саме проблема є сьогодні найактуальнішою для вирішення Урядом України.

- Я вважаю уряд Володимира Гройсмана націленим на радикальні реформи, - відповів Андрій Райкович. – Є багато важливих питань, для  яких йому необхідно знайти шляхи їх розв’язання. Але, на мою думку, передусім усі суб’єкти господарювання мають бути поставлені в рівні умови. Штучно створені преференції обтяжують державний бюджет і не дають можливості розвивати різні сектори економіки в рівних умовах. Так на може бути: система оподаткування має бути простою. зрозумілою і прозорою для абсолютно усіх учасників процесу.

 Спілкувались в кабінеті міського голови тривало майже годину. Розмова вийшла живою, продуктивною і обопільно цікавою. Сторони домовилися підтримувати контакти і міський голова запросив радника взяти участь у традиційному Інвестиційному форумі, що відбудеться у Кропивницькому наприкінці листопада.

На завершення зустрічі Андрій Райкович та Іван Міклош обмінялись пам’ятними подарунками.

- Приємно було вести розмову з міським головою, який виступає прихильником реформ, і особисто доклав багато зусиль для реалізації у Кропивницькому низки успішних соціальних проектів,  - поділився у розмові із журналістами враженнями від зустрічі Іван Міклош. – Наша розмова була безумовно корисною для нас і вона обов’язково матиме продовження. 

Усі новини