Міський голова Андрій Райкович взяв на себе відповідальність за розблокування роботи сесії і прийняття важливих для громади рішень

П'ятниця, 7 квітня 2017 14:17

Сьогодні, 7 квітня, електронна реєстрація депутатів, які з’явилися на п'яте засідання восьмої сесії міської ради Кропивницького знову засвідчила наявність 21 депутата і міського голови, разм 22 осіб.

У той же час, перед початком чергового засідання до міської ради прийшли сотні мешканців міста із вимогою розпочати сесію та врешті-решт прийняти нагальні і важливі для усієї громади рішення. У своїх виступах представники громадськості наголошували на необхідності термінового відкриття сесійного засідання, адже до порядку денного сесії внесені питання, відкладати вирішення яких неможливо.

Зважаючи на критичність ситуації, депутат Анатолій Ларін звернувся до міського голови із проханням все ж поставити на голосування, як процедурне, питання про відкриття сесійного засідання.

Можливість прийняття такого рішення підтвердила і начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк, яка пояснила, що відповідно до статті 12 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, на міських голову поширюються повноваження та гарантії депутатів рад, передбачені законом про статус депутатів рад і це дає йому право брати участь у голосуванні за процедуру початку роботи сесії міської ради.

Андрій Райкович заявив про свою готовність взяти на себе відповідальність відкриття сесії і прийняття соціально-важливих рішень. Позицію міського голови представники громадськості підтримали гучними оплесками.

Із початком роботи депутатський корпус вніс до порядку денного питання змін до міського бюджету, змін до галузевих програм соціально-економічного розвитку міста та розпочав свою роботу.

Першим питанням порядку денного став розгляд депутатських запитів. Секретар міської ради Андрій Табалов відзначив, що у міжсесійний період до міської ради надійшли 82 депутатських запити, більшість з яких стосуються надання матеріальної допомоги важкохворим кропивничанам.

Міська рада підтримала усі запити, у тому числі і внесені депутатами, які бойкотують роботу сесії.

- Для нас важливм є те, що ми допомагаємо мешканцям нашого міста, - наголосив Андрій Табалов. – Ми демонструємо, що діємо в інтересах людей. Для нас не має значення, хто вносив запит. Одночасно це має стати сигналом для депутатів-опозиціонерів почати працювати на громаду.

Усі новини